Meteorolozi upozoravaju: Snažno nevrijeme prijeti BiH, ovi gradovi su u najvećoj opasnosti

Podsjetimo, grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom 'poharalo' je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima područje Bugojna i Novog Grada.

BILD.BA | 21. SVIBNJA 2024. | 12:06

Moguća grmljavina za regiju Mostar očekuje se u utorak od 12:00 do 20:00 sati.

"Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje s grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće", priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog saveza za regiju Mostar.

Kako ističu, moguća grmljavina očekuje se u utorak od 12:00 do 20:00 sati. Isto upozorenje izdano je za regiju Sarajevo, regiju Livno, regiju Tuzla, dok se u regiji Banja Luka očekuju udari vjetra od 40 km do 50 km/h.


"Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom su moguće uslijed krhotina koje nosi vjetar", stoji u upozorenju za regiju Banja Luke. Upozorenje je izdano i za regiju Foče, ali od 00:00 do 23:59 sati, za regiju Prijedor od 12:00 do 18:00 sati, kao i regiju Trebinje od 14:00 do 23:59 sati te regiju Višegrad.

Podsjetimo, grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom 'poharalo' je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima područje Bugojna i Novog Grada. Načelnik općine Novi Grad Miroslav Drljača izjavio je da je mještanima naselja Ravnice hitno potrebna pomoć u sanaciji štete koju je prouzrokovalo nevrijeme.


Formirana su dva povjerenstva

Drljača je najavio da će u utorak biti formirana dva povjerenstva - jedan za popis štete na objektima, a drugi za popis štete u poljoprivredi. "Poljoprivredne kulture su uništene, mještani Ravnica su ostali bez tog dijela prihoda.

Serija snažnih potresa pogodila Napulj, stanovnici u panici: 'Moramo živjeti sa stalnim strahom'

Potrudit ćemo se da se u kratkom periodu nadoknadi bar dio štete kako bi mogli parcele privesti proizvodnji", rekao je Drljača novinarima. On je dodao da je potrebno sanirati i štetu na velikom broju objekata, što mještani i ova lokalna zajednica ne mogu uraditi bez pomoći, prenose Nezavisne.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.