Izdvojeno mišljenje: Još se jednom pokazalo kako su Bakir Izetbegović i SDA najveći rušilački faktor u ovoj državi

Tjedni pregled Velimira Begića

VELIMIR BEGIĆ | 28. LISTOPADA 2023. | 15:22

Subota je na portalu Bild.ba rezervirana za 'Izdvojeno mišljenje' Velimira Begića.

U nastavku pročitajte koji su događaji u minulom tjednu našem autoru zapali za oko.

Nedjelja, 22. listopada 2023.


Veći dio svijeta devedesetih godina nije na karti znao pokazati gdje je ta Bosna i Hercegovina u kojoj se trenutno ratuje. Dobar dio svijeta i sada misli da je ovdje još rat. I sad kakva se god glupost pojavi na svijetu naš čovjek mora se svrstati na jednu stranu, bilo da se radi o utakmici ili ratu. Tako se održavaju diljem BiH prosvjedi podrške koji nikome ništa ne znače, osim što mogu napraviti probleme Bosni i Hercegovini, kao da nemamo dovoljno svojih problema u državi.

Ponedjeljak, 23. listopada 2023.

U još jednom, tko više zna kojem po redu, neformiranju nove vlade u Hercegovačko-neretvanskoj županiji još se jednom pokazalo kako su Bakir Izetbegović i SDA najveći rušilački faktor u ovoj državi u koju se najviše zaklinju pa je opet sve prolongirano do daljnjega.

Utorak, 24. listopada 2023.

Hercegovina je opet postala sportska predvodnica Bosne i Hercegovine. Već opjevanim ovosezonskim uspjesima Zrinjskog pridružili su se sada i rukometaši Izviđača. Oni su ugostili trenutno možda i najbolju momčad Europe Füchse Berlin, predvođenu sigurno najboljim igračem svijeta Mathiasom Gidselom i brojnim drugim velikim rukometašima protiv kojih se mlada momčad Izviđača, ne da nije osramotila, nego je tu momčad u egalu držala veći dio utakmice. O hercegovačkoj gostoljubivosti i odličnom navijanju po bez ijedne ružne riječi ne treba ni govoriti.

Srijeda, 25. listopada 2023.

Njemačka vlada namjerava intenzivirati protjerivanje osoba koje nemaju pravo boravka u Njemačkoj, priopćeno je u srijedu nakon sastanka vlade u Berlinu. Dobro su sjetili.

Gradonačelnik Sinja i Mostov saborski zastupnik Miro Bulj nezadovoljan je odlukama vladajućih po pitanju granica i tvrdi da će organizirati samozaštitu građana Cetinske krajine. Naravno, od Buljeve CAO (cetinska autonomna oblast) krajine neće biti ništa, ali migranti će moći u BiH jer i dalje nedostaje veliki broj graničnih policajaca i nema ih tko zaustaviti. Međutim, ostati u BiH nikome nije cilj.

Četvrtak, 26. listopada 2023.

''Jedina pekara u Srebrenici zatvorena je nakon četiri mjeseca rada. Ovo je bila prva pekara u Srebrenici nakon devet godina, a u njoj su se prodavali svježi pekarski proizvodi dovoženi iz susjednog Bratunca'' glasila je jedna agencijska vijest. Eto, nema tko kruh kupovati u raseljenoj Srebrenici, ali će je svima opet biti puna usta u srpnju kada se bude obilježavala godišnjica genocida. I samo tada. A šta sad?

Petak, 27. listopada 2023.

Bliži se godišnjica pada Vukovara i dok se pripremaju govori o žrtvi, pijetetu, gradu heroju počelo se s političkim prepucavanjima, koja će u drugi plan staviti hrvatske branitelje, poginule, nestale…

U prvom planu opet su ustaše i partizani, iako imamo Domovinski rat kojega se sjećamo i u kojem se jasno vidjelo tko je bio na pravoj strani povijesti, a tko nije.

Subota, 28. listopada 2023.

Skup podrške Palestini održan je danas i u Mostaru. Sve o tome napisano je u nedjelju kada je bio skup podrške u Sanskom mostu i još nekim mjestima. Valjda će se netko početi baviti ozbiljnim stvarima u ovoj zemlji.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
O autoru
Dugogodišnji novinar i urednik. Završio studij novinarstva. Radio u brojnim medijima u BiH i Hrvatskoj.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.