HDZ BiH i Osmorka dodijeli kako će izgledati Vlada Federacije, podijelili su i resore

Kako je naveo koalicijski partneri moraju do 28. ožujka poslati prijedloge imena novih ministra

BILD.BA | 24. OŽUJKA 2023. | 16:13

Predstavnici HDZ-a BiH i političkih stranaka koje čine "Osmorku" postigli su sporazum o formiranju Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je rekao da je dogovorena podjela resora, te da očekuje da će ovaj proces biti što prije okončan.
"Danas možemo vrlo jasno govoriti koji resori od 16 njih pripadaju jednoj, odnosno drugoj koaliciji stranke. S time smo odmah vezali i datume do kada moramo imenovati ministre", rekao je Čović.

Kako je naveo koalicijski partneri moraju do 28. ožujka poslati prijedloge imena novih ministra, nakon čega bi predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara trebala imenovati Vladu i uputiti potpredsjednicima FBiH na potpis.

Sudionici sastanka potpisali su i sporazum koji je dodatak na potpisane smjernice, a tiče se programskih definicija i oblasti, piše BHRT.

Sastanku u Mostaru prisustvovali su lider HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, Edin Forto (Naša stranka), Elmedin Konaković (NIP), Semir Efendić (SBiH), Jasmin Emrić (NES), te i predstavnici BHI KF i PDA.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.