Čović danas s Osmorkom u Sarajevu, ovo su teme 

FOTO: FENA/EMANUEL SOČA

On je naveo kako vjeruje da nema razloga da se Federalna vlada ne uspostavi

BILD.BA | 22. VELJAČE 2023. | 10:44

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nakon jučerašnjeg sastanka s predsjednikom Republike Srpske i SNSD-a danas bi se u Sarajevu trebao susresti s predstavnicima “Osmorke”. Tema razgovora bi trebale biti funkcionalnost Vijeća ministara, ali i Federalna vlada.

"Imat ćemo razgovore s trećim partnerom. Sutra (danas) ću u Sarajevu pokušati razgovarati s kolegama koje činu opciju stranaka. Kako bi sve točke koje su usuglašene išle na Vijeće ministara", kazao je Čović na jučerašnjoj konferenciji za novinare s Dodikom u Banja Luci, te dodao: "I brzo ćemo doći do toga da ništa nema na čekanju. Mislim da što se tiče EU možemo svih 14 prioriteta staviti u paketu u proceduru. Za nas je prioritet da stvorimo proračune da možemo normalno funkcionirati", rekao je Čović.

On je naveo kako vjeruje da nema razloga da se Federalna vlada ne uspostavi. "Vlada ne funkcionira već četiri godine, a nedostaju tri ministra. Apelirao bih i bošnjačkoj strani da blokade nikome ne idu u prilog", kazao je Čović.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.