Bakir i SDA u suzama: Danas počinju konzultacije u OHR-u između HDZ-a i Osmorke

FOTO: ARMIN DURGUT/PIXSELL

Danas će u Sarajevu biti održani i razgovori HDZ-a i predstavnika proširene Trojke, što je ranije najavio Dragan Čović.

BILD.BA | 18. TRAVNJA 2023. | 11:26

Danas počinju nove konzultacije pravnih timova OHR-a s predstavnicima stranaka HDZ-a BiH i Osmorke oko mogućih intervencija visokog predstavnika kako bi se formirala nova izvršna vlast u Federaciji BiH.

Podsjećamo, jučer se na poziv potpredsjednika Federacije BiH Refika Lende odazvao samo Bakri Izetbegović, lider SDA. Predstavnici nove parlamentarne većine Nermin Nikšić (SDP) i Dragan Čović (HDZ) odbili su poziv na sastanak, ističući kako je koalicija već formirana, da se nema o čemu više pregovarati te da Lendo treba prestati blokirati formiranje vlasti, odnosno dati suglasnost za imenovanje nove Vlade FBiH.

S druge strane iz Stranke za BiH i NES-a su poručili da neće biti dio vlasti ukoliko Christian Schmidt nametne kratkoročne izmjene Ustava FBiH. Predstavnici NES-a i SBiH u poslijepodnevnim satima imaju zakazan sastanak u OHR-u.


Danas će u Sarajevu biti održani i razgovori HDZ-a i predstavnika proširene Trojke, što je ranije najavio Dragan Čović.

Očekuje se da bi visoki predstavnik sljedećih dana, ili sljedećeg tjedna, mogao ponovo izmijeniti Izborni zakon BiH i Ustav F BiH, kako bi omogućio da nova parlamentarna većina formira Vladu FBiH.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.