Donosi Bild: Po BiH šetaju naoružani migranti, ministar Isak tvrdi da je sve OK i da se to ne događa

RAMO ISAK, MINISTAR
FOTO: BLJESAK.INFO

Karamatićev upit zabilježen je i objavljen na YouTube kanalu HSS-a

BILD.BA | 17. OŽUJKA 2024. | 16:56

Prije nekoliko mjeseci na sjednici Zastupničkog doma Federalnog parlamenta zastupnik Mario Karamatić (HSS) postavio je zastupničko pitanje ministru unutarnjih poslova FBiH Rami Isaku.

U pitanju, Karamatić je naveo kako su pripadnici Granične policije zatekli četiri migranta iz Afganistana, kod kojih se nalazilo vatreno oružje - točnije - dva pištolja marke Bereta i jedan kalašnjikov.

Karamatićev upit zabilježen je i objavljen na YouTube kanalu HSS-a, a možete ga pogledati u videu ispod.


Iz odgvora koji je Karmatić dobio na svoj upit, a u koji je portal Bild.ba imao uvid, stoji da Ramo Isak nema pojma o tome da naoružani migranti šeću po FBiH.
Ministar nema pojma

"U vezi zastupničkog pitanja, koje je postavio zastupnik u Zastupnčkom domu Parlamenta Federacije g-din Mario Karamatić, informišemo Vas da Federalna uprava policije ne raspolaže informacijama da se na teritoriju Bosne i Hercegovine - Federacije Bosne i Hercegovine krecu lica inostranog porijekla/grupe inostranog porijekla naoružane vatrenim oružjem dugih/kratkih cijevi.

O svim licima za koje postoje osnovi sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem nekog od krivičnih djela propisanih krivičnim zakonom BiH i FBiH obavještava se nadležno tužilaštvo propisanom procedurom u zakonom određenim rokovima, te poduzimaju aktivnosti na osiguranju dokaza i procesuiranju izvršilaca pod nadzorom tužilaštva", stoji u dokumentu.

Inače, Ramo Isak voli ulaziti u dijaloške rasprave i polemike s Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpsk, u nekoliko navrata mu je čak zaprijetio i uhićenjem. Teško je povjerovati da je kadar učiniti nešto tako ako nema pojma tko mu šeta naoružan po Federaciji...

Po principu jedan 'naš' i jedan 'njihov': Sinoć proslavljen rođendan HDZ-a u Širokom koji je bio i u srijedu

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.