Danas će biti ispitan Jasmin Hasić, osumnjičeni za pokušaj ubojstva Mateja Živkovića

Pretresi se vrše a u suradnji s Federalnom upravom policije.

BILD.BA | 29. STUDENOG 2023. | 12:34

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su danas po nalogu Županijskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, na području Sarajevske županije započeli operativnu akciju „Kapital“.

Operativna akcija „Kapital“ se provodi u cilju rasvjetljavanje kaznenog djela „Ubojstvo“ iz članka 166. u vezi s kaznenim djelom „Pokušaj“ iz članka 28. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, koje se dogodio dana 15. 2. 2022. godine i 16. 3. 2022. godine u Sarajevu, na štetu Mateja Živkovića, zamjenika predsjednika Povjerenstva za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine, kojom prilikom je imenovani ranjen s više metaka.

Pretresi se vrše na jedanaest 11 lokacija, tijekom dana će od strane policijskih službenika SIPA biti ispitan osumnjičeni Jasmin Hasić. Kako prenosi “Avaz”, Hasić je od ranije poznat organima gonjenja te se nalazi u KPZ Zenica. On će iz ove ustanove vrlo brzo biti doveden na ispitivanje u prostorije SIPA-e. Također, planira se i saslušanje više osoba u svojstvu svjedoka.


Pretresi se vrše a u suradnji s Federalnom upravom policije.

Tijekom rada po navedenom predmetu policijski službenici SIPA-e ostvarili su suradnju sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Centrom za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, JZU Zavod za sudsku medicinu i Kriminalističko tehničkim centrom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvima unutarnjih poslova Republike Srpske – PU Istočno Sarajevo i Sarajevske županije.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Tko će biti idući predsjednik Sjedinjenih Država
Trump
Biden
Svejedno mi je
Netko treći
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.