Zoran Galić pobjegao u Hrvatsku nakon što je saznao da će biti uhićen, evo za što ga sumnjiče

Istraga u ovom predmetu korupcije visoke razine se nastavlja dalje, a provodi se uz direktnu podršku EuROPOL-a.

BILD.BA | 9. SRPNJA 2024. | 15:34

Po naredbi Tužiteljstva BiH u ponedjeljak, 8. srpnja uhićeni su pomoćnik zapovjednika Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago, zbog kaznenih djela organizirani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zlouporaba položaja ili ovlasti i drugih kaznenih djela.

Navedenu istragu Tužiteljstvo BiH provodi zajedno sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske, dok je u realizaciju aktivnosti privođenja uključena Državna agencija za istrage i zaštitu - SIPA, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Istragom je, pored drugih osoba, obuhvaćen i zamjenik direktora SIPA-e Zoran Galić, zbog sumnje u izvršenje kaznenih djela: primanje dara i drugih oblika koristi i zlouporaba položaja ili ovlasti, u razdoblju dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH.


Također, postoje osnovi sumnje da je za sada nepoznata osoba iz navedenih institucija koje su uključene u istragu, osumnjičenom Zoranu Galiću dostavila informaciju o istrazi i planiranim mjerama i radnjama protiv njega, čime bi počinila kazneno djelo povreda tajnosti postupka, te će Tužiteljstvo BiH, zajedno sa domaćim institucijama i međunarodnim partnerima, provesti istragu kako bi identificiralo i u skladu sa zakonom procesuiralo navedenu osobu.

Osumnjičeni Galić je, nakon dobivenih informacija, 8. srpnja u popodnevnim satima ilegalno prešao granicu Bosne i Hercegovine, te pobjegao u Republiku Hrvatsku gdje se i sada nalazi, piše u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Istraga u ovom predmetu korupcije visoke razine se nastavlja dalje, a provodi se uz direktnu podršku EUROPOL-a, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH, prenosi Hercegovina.info.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.