Zaštićeni svjedok koji je trebao otkriti gdje su tijela nestalih Hrvata Bugojna počinio samoubojstvo

FOTO: ILUSTRACIJA/EKSHUMACIJA NA ROSTOVU

Prema saznanjima Večernjeg lista, motiv bi mogao biti strahovit pritisak kojem je Aletić u posljednje vrijeme bio izložen.

BILD.BA | 30. STUDENOG 2023. | 11:50

Bivši policajac koji je sebi oduzeo život na Rostovu svjedok je Tužiteljstva BiH u predmetu protiv Mlaće i Cikotića. – Trebao je otkriti lokacije s tijelima 15 nasilno odvedenih Hrvata Bugojna.

Vijest da je u utorak nešto prije podne na Rostovu kod Bugojna bivši policajac PU Donji Vakuf sebi oduzeo život prošla je poput mnogih sličnih tragičnih događaja koji su u BiH, nažalost, česti. Mediji su prenijeli da je pucnjem iz vatrenog oružja život sebi oduzeo Merzuk Aletić te da policija istražuje motive samoubojstva.

Prema saznanjima Večernjeg lista, motiv bi mogao biti strahovit pritisak kojem je Aletić u posljednje vrijeme bio izložen.


Naime, on je bio jedan od svjedoka Tužiteljstva BiH u predmetu protiv glavnih kreatora etničkog čišćenja i progona Hrvata iz Bugojna Dževada Mlaće, predsjednika Ratnog predsjedništva Bugojna, i Selme Cikotića zapovjednika Operativne grupe Zapad Armije RBiH, piše Večernji List BiH u tiskanom izdanju u četvrtak, 30. studenoga 2023. godine. Svjedok je odlučio sebi oduzeti život dan prije nego što je na Rostovu trebao otkriti lokacije s tijelima nasilno odvedenih hrvatskih logoraša Bugojna, traga se za njih još 15. Pucao je, kako doznaje list iz više izvora, sebi u glavu pred očima istražitelja.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.