Nije bio zaštićeni svjedok: Ubio se pred istražiteljem SIPA-e, trebao otkriti gdje su tijela Hrvata

FOTO: ILUSTRACIJA

Aletić je ranije navodno surađivao sa SIPA-om i Tužiteljstvom BiH, koje vodi istragu o ubojstvu bugojanskih Hrvata

BILD.BA | 6. PROSINCA 2023. | 10:21

Merzuk Aletić, bivši službenik Policijske uprave Donji Vakuf koji se ubio prošloga tjedna na Rostovu, nije bio zaštićeni svjedok Tužiteljstva BiH u predmetu protiv Selme Cikotića i Dževada Mlaće, nekadašnjeg predsjednika Ratnog predsjedništva Bugojna, rečeno je za Avaz iz više policijskih izvora.

Aletić je istražitelju Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i suradniku Tužiteljstva BiH, koji su bili kobnog dana u njegovom društvu, trebao pokazati navodnu lokaciju ubijenih osoba hrvatske nacionalnosti u Bugojnu 1993. godine.

Međutim, Aletić je, nakon dolaska istražitelja i suradnika, izvadio pištolj i pucao sebi u glavu. Za sada nije poznat motiv samoubojstva, ali je otklonjena sumnja da se ubio jer je bio zaštićeni svjedok kojem je netko otkrio identitet i bio je izložen pritisku.


Aletić je ranije navodno surađivao sa SIPA-om i Tužiteljstvom BiH, koje vodi istragu o ubojstvu bugojanskih Hrvata, ali nije bio jedini niti ključni svjedok, kako se špekuliralo u medijima. Inače, istraga o tome gdje se nalaze tijela ubijenih Hrvata traje već 30 godina.

Udruge iz Bugojna tvrde da je tijekom rata u ovom gradu stradalo 311 Hrvata, od čega je 21 nasilno odveden iz bugojanskih logora. Godinama se, kako navode, još traga za njih 15 koji su ubijeni i njihova tijela nisu pronađena.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.