VIDEO I FOTO Specijalci kod Novske spasili 28 stranaca, objavljena dramatična snimka akcije

Policija je objavila i dramatičnu snimku akcije.

BILD.BA | 15. STUDENOG 2023. | 19:22

Granična policija u Novskoj i ispostavi Jasenovac, u suradnji s drugim službama, uspješno je provela akciju spašavanja 28 stranih državljana s poplavljenog šumskog predjela na području Novske.

Kako je javljeno iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, policija je jučer dobila dojavu da su na nepristupačnom poplavnom području strani državljani, pa su organizirali njihovo spašavanje. U pomoć su pozvani pripadnici ATJ Lučko, koji su helikopterom pretraživali teren iz zraka radi lociranja osoba.

Policija je objavila i dramatičnu snimku akcije.


Nakon lociranja, spustili su se među strane državljane i krenuli u akciju spašavanja osoba koristeći čamac Interventne jedinice policije. Angažirani su i pripadnici HGSS-a koji su zajedno s policijskim službenicima, nakon nekoliko sati rada, prevezli promrzle osobe s poplavljenog područja na suho i sigurno.

Pružena im je liječnička pomoć te su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje gdje su im policijski službenici osigurali tople napitke i hranu. Utvrđeno je da se radi o 28 stranih državljana: dvije žene, jedno dijete i 25 muškaraca), koji su nezakonito prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad sukladno zakonskim odredbama, stoji u priopćenju policije, u kojem se dodaje da je i ovaj slučaj je dokaz da ulazak u Republiku Hrvatsku izvan graničnog prijelaza, osim što je nezakonit, može biti i iznimno opasan.

OVDJE video i više fotki.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.