Užas u Splitu: Muškarac je uhićen nakon što se saznalo da je mučio 67 pasa i dva vuka

FOTO: ILUSTRACIJA: MIDJOURNEY

Nakon dovršenog istraživanja uz kaznenu prijavu 64-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

BILD.BA | 29. OŽUJKA 2024. | 10:17
IZVOR: HINA

Splitska policija uhitila je i pritvorskom nadzorniku privela muškarca (64) sa područja Stobreča kojeg sumnjiče za mučenja pasa i vukova te za uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti, doznaje se u policiji.

Privedeni 64-godišnjak je uhićen u četvrtak, a u slučaj se uključila i veterinarska inspekcija Državnog inspektorata koja obavlja inspekcijski nadzor i poduzima mjere iz svoje nadležnosti.​

Obavljenim očevidom veterinarska inspekcija je utvrdila da se na lokaciji u Splitu nalazi ukupno 69 životinja, 61 odrasli pas, šest štenaca i dva vuka te je u tijeku postupak zbrinjavanja pronađenih životinja i daljnje poduzimanje mjera sukladno zakonskim propisima, kažu u policiji.


Dodaju da je u sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga suda obavljena pretraga stana, vozila i prostora​, a o događaju je obaviješteno i Ministarstvo poljoprivrede​.


Držao je dva vuka

Provedenim kriminalističkim istraživanjem ​policija je utvrdila postojanje osnovane sumnje da je 64-godišnjak na području grada Splita suprotno Zakon​u o zaštiti prirode posjedovao dva vuka, mužjaka i ženku koji su strogo zaštićena vrsta.

BiH: Tražili su 50 000 KM za otkrivanje informacija o nestaloj djevojčici iz Srbije, sada su uhićeni

Od neutvrđenog datuma do 27. ožujka ​je držao i ukupno 67 pasa različitih pasmina, koje je zanemarivao, ograničavao im kretanje, uzrokovao bol, patnju i ozljede, čime je ostvario obilježja kaznenih djela ​uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti i ​ubijanje ili mučenje životinja.

Nakon dovršenog istraživanja uz kaznenu prijavu 64-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.