(VIDEO) BiH: Tražili su 50 000 KM za otkrivanje informacija o nestaloj djevojčici iz Srbije, sada su uhićeni

FOTO: FUP/KLIX.BA

Nakon uhićenja, u policiji su izjavili da su se ‘samo šalili‘.

BILD.BA | 29. OŽUJKA 2024. | 08:33

Federalna uprava policije (FUP) uhitila je tri osobe koje su tvrdile da su povezane s nestankom djeteta u Srbiji, piše Dnevni avaz.

Pripadnici FUP-a lišili su slobode tri osobe temeljem Zakona o Interpolu Beograd, koje se sumnjiče da su putem TikToka objavile da imaju veze s nestankom djevojčice Danke Ilić (2) u Srbiji.

Uhićeni su na području općine Hadžići, a kako saznaje Dnevni Avaz, uhapšeni su Bashar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji.


“Federalna uprava policije postupajući po aktu NCB Interpol Beograd poduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale lišavanjem slobode tri osobe na teritoriji Hadžića, Kanton Sarajevo", potvrđeno je za N1 Sarajevo.

Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloletne djevojčice u Srbiji, odnosno koje su tražile 50.000 KM za otkrivanje informacija.

"Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriju Hadžića, a u tijeku je kriminalistička obrada uhićenih", kazao je federalni inspektor Ervin Mušinović.

Nakon uhićenja, u policiji su izjavili da su se ‘samo šalili‘, piše N1.
Roditelji od jutra opet na ispitivanju

Miloš i Ivana Ilić, roditelji nestale curice, od jutros su opet u policijskoj upravi u Boru gdje se obavljaju sva ispitivanja vezana za slučaj.

Roditelji su sinoć razdvojeni, svatko je bio u svojoj obiteljskoj kući, a nadzirala ih je policija. Od jutros su ponovno u policijskoj stanici s radnicima Centra za socijalni rad, rekao je izvor iz istrage za portal Nova.rs.

Obustavljena je potraga za malenom Dankom Ilić, evo što sada slijedi

Kako saznaju, starije dijete, kojemu je majka navodno davala vodu u trenutku kada je malena Danka nestala, dodijeljeno je baki i djedu na čuvanje dok se istraga ne završi.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.