Usvojena je Rezolucija o genocidu u Srebrenici, poznato je kako su države glasale

Vučić je ponovio stav od ranije da je ovo ''ispolitizirana rezolucija''.

BILD.BA | 23. SVIBNJA 2024. | 17:44

Opća skupština Ujedinjenih nacija u četvrtak, 23. svibnja, usvojila je Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Za Rezoluciju je glasalo 84 zemlje, 18 je bilo protiv, a 68 suzdržano. Većina zemalja članica UN-a odlučila je da se 11. srpanj svake godine obilježava kao Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Rezolucijom o genocidu u Srebrenici 11. srpanj je odobren na isti način na koji je 27. siječanj određen za Dan sjećanja na holokaust, a 7. travanj kao Međunarodni dan razmišljanja o genocidu nad Tutsima 1994. u Ruandi, prenosi N1.Vučić tvrdi: 'Ne radi se ovdje o pomirenju'

Podsjećamo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se ranije na sjednici Opće skupštine UN-a uoči glasanja o Rezoluciji o Srebrenici.

Dodik: 'Za 30 dana Federaciji stiže dokument o razlazu, srpski narod više ne može živjeti u BiH'

On je ponovio stav od ranije da je ovo ''ispolitizirana rezolucija''. ''Ja sam osobno otišao u Srebrenicu da pognem glavu i položim cvijeće i gotovo sam bio linčovan. Ne radi se ovdje o pomirenju, ne radi se o sjećanju..'', kazao je u UN-u.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.