Uhićen je Mostarac koji je prijetio paljenjem džamija, evo kada je planirao izvesti svoj plan

FOTO: HERCEGOVINA.INFO

Na društvenoj mreži Instagram prijetio je paljenjem džamija na 30. rođendan navijačke skupine Ultras iz Mostara.

BILD.BA | 10. TRAVNJA 2024. | 20:04

Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal u Federalnoj upravi policije identificirali su osobu koje je prijetila paljenjem džamija u Mostaru. Nakon identifikacije, pripadnici MUP-a HNŽ su je i uhitili.

Federalna uprava policije dostavila je Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegovačko - neretvanske županije informaciju o identitetu osobe koje je na društvenoj mreži Instagram prijetila paljenjem džamija na 30. rođendan navijačke skupine Ultras iz Mostara.


Uhićen je radi širenja vjerske mržnje

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko - neretvanske županije na osnovu dostavljenih informacija od strane Federalne uprave policije lišili su slobode i ispitali u svojstvu osumnjičenog za počinjenje kaznenog djela "Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti" iz člana 163. Kaznenog zakona Federacije BiH, osoba L.F.M. (2003.) iz Mostara.

Dvostruka mjerila javnosti: Napad u Stocu 'važniji' od onoga u Mostaru?

O naprijed navedenom podnesen je izvještaj Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko - neretvanske županije, a od osumnjičenog je privremeno oduzet mobilni uređaj koji će služiti kao dokaz u kaznenom postupku, prenosi Hercegovina.info.

"Federalna uprava policije pomno prati pojave i ponašanja u cyber prostora s ciljem detekcije prijetnji, sprečavanja izvršenja kaznenih djela i procesuiranja osoba koji svojim ponašanjem u cyber prostoru počine kaznena djela kažnjiva prema odredbama bosanskohercegovačkog krivičnog zakonodavstva", priopćili su iz FUP-a.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.