Smije nam se u facu: prije 10 godina obećao važne promjene oko parkinga. Sve je ostalo isto. Sad je opet to obećao

Ostale tri jedinice lokalne samouprave u usporedbi sa Širokom Brijegom izgledaju super.

DRAGAN MARIĆ | 1. STUDENOG 2023. | 18:23

U Širokom ima više problema nego li ih nema. Grad je, čast nekim iznimkama, urbano devastiran. Izgleda kao neko postapokaliptično jugoslavensko mjestašce s početka devedesetih. Za to je ponajviše odgovorna neodgovorna lokalna vlast na čelu s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem a koji je sam za sebe isticao da on nije nikakav političar nego komunalni političar. Ostale tri jedinice lokalne samouprave u usporedbi sa Širokom Brijegom izgledaju super. Posušje i Grude su, objektivno, ljepši od Širokog kad je u pitanju sami centar, a na Ljubuški ne treba ni trošiti riječi...

Kraljević, naime, patološki laže birače godinama, a o tomu smo već pisali na temu Duhanske stanice u Širokom Brijegu kada smo nedavno pobrojali niz njegovih nesuvislih i kontradiktornih rečenica o tome da će tamo biti gimznazija pa strukovna škola... Pa ovo pa ono. O toj temi OVDJE opširnije.

Sada smo Kraljevića opet uhvatili u laži. Riječ je o parkingu i problemu s istim u gradu jer je puno više automobila nego što je parkirnih mjesta a javni prijevoz ne postoji.


U utorak su vijećnici Ivan Barać i Dario Hrkać na sjednici Gradskoga vijeća postavili pitanja o problemu parkinga u središtu Širokoga Brijega, a bazirali su se, među ostalim, na naplatu istoga.

Tu se u Kraljeviću ponovo probudio lažov:

"Radimo na tome da nabavimo automate za naplatu parkinga. Dobro bi bilo uvesti naplatu parkinga baš zbog vozača koji na cijeli dan ostavljaju vozila na gradskom parkingu, kazao je, između ostaloga", gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević odgovorivši na pitanja.

U čemu je problem? U tome što je Miro Kraljević 2013. godine, prije, dakle, više od deset godina, kazao ovo: ”Uskoro uvodimo i naplatu parkinga u središtu grada, no građani će na vrijeme biti obaviješteni o početku realizacije ovog projekta”.

U istom tekstu, objavljenom 2013. na portalu Jabuka TV, Kraljević spominje i Duhansku koja i danas izgleda kao i tada...

”Imamo velike planove s Duhanskom stanicom i planiramo ju u potpunosti preurediti jer nije lijepo da se onakva građevina nalazi u središtu grada. Srušit ćemo stare barake te napravit će se parking koji će dijelom bit za djelatnike Županije, a dijelom i za građane Širokog Brijega. Također, srušit ćemo i stare upravne zgrade koje se nalaze uz samu prometnicu te bi za nekoliko godina Duhanska stanica trebala izgledati kao novi moderni dio grada. Ne želimo komercijalizirati prostoje Duhanske izdavajući ih privatnicima koji bi htjeli otvoriti ugostiteljske objekte, trgovine i slično, već želimo rasteriti zgradu Gimnazije na Brijegu, a i raditi na tome da se središte grada što više širi, da sve ne bude bazirano samo oko mosta.” istaknuo je Kraljević.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
O autoru
Novinar i povremeni kolumnist portala Bild.ba
ANKETA
Tko će biti idući predsjednik Sjedinjenih Država
Trump
Biden
Svejedno mi je
Netko treći
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.