Severina otkrila za koga će glasati na europskim izborima: 'Čovjek na kojeg uvijek mogu računati'

Za razliku od parlamentarnih, na europskim izborima novčano se kažnjava kršenje izborne šutnje.

BILD.BA | 7. LIPNJA 2024. | 15:30

Popularna splitska pjevačica Severina na svojim društvenim mrežama otkrila je kojeg će kandidata podržati na nadolazećim europskim izborima.

Severina je na svojem Instagram Storyju podijelila s bivšim ministrom zdravstva iz SDP-ove Vlade Rajkom Ostojićem. "...Doktor kojeg poznajem i čovjek na kojeg uvijek mogu računati", započela je Severina.

Ispod kratke uvertire diskretno je istaknula za koga će glasati te je na to podsjetila i svoje pratitelje. "Prof. dr. sc. Rajko Ostojić je za EU izbore na listi broj devet, nezavisni kandidat na sedmom mjestu", poručila je splitska pjevačica.


Inače, Severini na društvenim mrežama nije strano dijeliti svoja politička mišljenja pa je tako pozivala i na feministički marš te je često opominjala molitelje na Trgu bana Josipa Jelačića koji se okupljaju i mole svake prve subote u mjesecu.


U subotu počinje politička šutnja

Podsjetimo, u nedjelju, 9. lipnja u Hrvatskoj će se održati izbori za Europski parlament. Hrvati će tada reći svoje mišljenje o tome tko bi trebao idućih pet godina biti glas Republike Hrvatske u zakonodavnom europskom tijelu u kojem će zasjesti 720 zastupnika, koji će zatim izabrati i šefa ili šeficu Europske komisije.

Petak je zadnji dan za promidžbu 25 stranačkih i nezavisnih lista za Europski parlament među kojima će Hrvatska u nedjelju, na mandat od pet godina birati 12 zastupnika u novi saziv Parlamenta u kojemu će ih biti ukupno 720. Zabranu promidžbe u subotu i nedjelju treba ozbiljno shvatiti, za razliku od parlamentarnih, na europskim izborima novčano se kažnjava kršenje izborne šutnje.

Karleuša izvrijeđala Severinu zbog priznavanja genocida: 'Oprostit ću ti što si Srpkinja, a nazivaš Srbe oni'

Europski izbori imaju veliku promjenu u odnosu na parlamentarne: Pripazite da vas ne bi kaznili

Građanin koji ju prekrši može ostati bez 398 eura, izborni kandidat od 1327 do 3981 eura, a politička stranka od 13.272 do 66.361 eura. Osim u Hrvatskoj, 12 hrvatskih zastupnika u Europski parlament u nedjelju će se birati u još 40 država, na 98 biračkih mjesta te na dva biračka mjesta u mirovnim operacijama, prenosi Direktno.hr.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.