Karleuša izvrijeđala Severinu zbog priznavanja genocida: 'Oprostit ću ti što si Srpkinja, a nazivaš Srbe oni'

Nakon toga je rekla da je Srbija 'velika i jaka', da nije sve u novcu i plaćanju te da je riječ o riječi genocid.

BILD.BA | 23. SVIBNJA 2024. | 20:39

Srbijanska pjevačica Jelena Karleuša je podijelila snimku na kojoj Severina govori da se u Srebrenici dogodio genocid te ju je napala zbog ovog stava.

Naime, Severina je 2022. gostovala na BHT1 televiziji u emisiji "Konačno petak". "Ja sam sad ispala najgori ustaša rekavši da je u Srebrenici bio genocid, što i je bio genocid, kako god oni to nazivali: veliki zločin, mali zločin ili srednji zločin. Ali, radi se samo o tome, da ako je bio genocid, onda bi neka država toj državi trebala platiti odštetu. Mislim da samo zbog toga oni ne priznaju da se to tako zove", rekla je tijekom razgovora s voditeljicom Majom Čengić Miralem.

Karleuši je zasmetalo to što je Severina rekla istinu pa se obrušila na nju. "Severina, a zašto je tebi bitno koristi li se riječ zločin ili riječ genocid? Zašto se ti baviš prosuđivanjem što je bilo i pojašnjavanjem?! Ako je samo do novca i odštete(?!), koliku je odštetu tvoja država platila Srbiji za Jasenovac? Hmm? Da li se naplaćuje na tonu mesa ili na broj ljudi? Koliko košta, na primjer, milijun života? Koliko za milijun Srba i hoćete li popust jer je bilo i Židova? Romi gratis?", započela je Karleuša.


"Tražite li popust na količinu i utrošeni trud jer baš je bilo potrebno mnogo volje i truda da se postigne ta cifra u samo jednom logoru", dodala je. Dalje je pitala ima li cjenovnik "koliko Hrvatska treba platiti odštetu za jedini dječji logor na svijetu". "Ako je dječji logor je l' to tarifiraš kao 'mali' zločin ili veliki zločin? Kako ti to nazivaš Severina, hm? Hoćemo onda fino platiti jedni drugima pa da se volimo? Čist račun, duga ljubav? Ima li Hrvatska para ili da šmekerski oprostimo dug zbog dobrosusjedskih odnosa?", upitala je Severinu.


'Taj žig neću nositi ni ja ni moja djeca...'

U nastavku je Jelena Kareluša rekla da će joj oprostiti i to što je Srpkinja, a nazivaš Srbe "oni". "Ako smo krvnoj braći Crnogorcima oprostili što za mali novac glasa protiv svog naroda i potresa kosti svojih djedova koji su se ponosno nazivali (kako?), zašto ne bi sve svima?", nastavila je.

Nakon toga je rekla da je Srbija "velika i jaka", da nije sve u novcu i plaćanju te da je riječ o riječi genocid. "Jer genocid ne mogu učiniti pojedinci koji su za to odavno osuđeni. Za genocid se krivi čitav narod", napisala je Kareluša.

"'Ko ti kaže da se Srbija u toj rezoluciji ne spominje, zašto bi onda Srbija platila odštetu?! Hmmm? Malo logike, lutko, koristi glavicu i za razmišljanje, ne samo za botox.

Severina žestoko odgovorila svećeniku: 'Kako znaš da nije dobro ako nisi isprobao, križ ti je top'

A Srbi, narod koji je najviše stradao u 20. stoljeću, mogu samo da budu veliki, ponosni, časni narod. Ne genocidan narod. Jer taj žig neću nositi ni ja ni moja djeca ni moji unuci jer u moje ime nitko nije ubijao nevine ljude u građanskom ratu u Bosni s kojim ja nemam ama baš nikakve veze!", istaknula je u poruci Severini.

"P. S. A i tvoj sin, koji je Srbin, nosit će taj žig, ako se ta povijesna nepravda dogodi! Pokušaj se ne truditi više biti ovoliko 'pametna'", poručila je Jelena Karleuša hrvatskoj pjevačici Severini.

Podsjetimo, Opća skupština UN-a usvojila je rezoluciju kojom se 11. srpnja proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici te se osuđuje negiranje genocida i veličanje osuđenika za ratne zločine. Za rezoluciju su glasale 84 od 193 države članice UN-a, protiv je bilo 19 i suzdržano 68 zemalja, prenosi Direkno.hr.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.