Sarajevska analitičarka hrabro i otvoreno: Ako je RH agresor u BiH zašto je Alija primio odlikovanje od Tuđmana

FOTO: ILUSTRACIJA

U dijelu sarajevske javnosti ponajviše pažnje je privuklo ono o čemu Stanković i Konaković - nisu razgovarali. 

DRAGAN MARIĆ | 21. OŽUJKA 2023. | 10:43

Dino Konaković nedavno je bio gost u emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u kod Aleksandra Stankovića. Teme o kojima su razgovarali bile su razne. Rekao je ministar vanjskih poslova BiH i lider stranke Narod i pravda kako je nepošteno da Hrvati ne mogu izabrati svoga člana Predsjedništva.

Stanković se, nažalost, nije dosjetio da ga pita što je s domovima naroda na federalnoj i razini BiH. Razgovarali su i o dnevno-političkim temama, uspostavi vlasti, Bakiru Izetbegoviću. U dijelu sarajevske javnosti ponajviše pažnje je privuklo ono o čemu Stanković i Konaković - nisu razgovarali.

Naime, Konaković je na upit o agresiji Hrvatske na BiH, monstruoznoj tezi koju gura dio bošnjačkih političara i intelektualaca, odbio odgvoriti. Nije rekao ni da ni ne. Nije mogao reći ne zbog svoje biračke baze i bjesnih krvožednih medijskih pasa koji bi ga rastrgali ili barem pokušali rastrgati, a nije mogao reći ni da jer bi onda izgubio na vjerodostojnosti i priča o bošnjačko-hrvatskom partnerstvu i pomirenju bi pala u vodu.


Pričao je Konaković i o odnosu sa HDZ-om BiH kazavši kako je predsjednik te stranke Dragan Čović uvažio sve dogovore koji su kao partneri imali.

Činjenicu da Konakovića napadaju iz SDA i DF-a jer nije nastavio s hranjenjem monstruozne laži o agresiji Hrvatske na BiH primijetila je sarajevska analitičarka Ivana Marić o čemu se oglasila na društvenoj mreži Facebook.

"Vidim iz SDfA (zajednički naziv za Bakirovu SDA i Komšićev DF, op. a. Bild.ba) zdušno napadaju Elmedina Dinu Konakovića jer nije želio reći da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH.

Čudi me onda zašto je Alija Izetbegović, predsjednik Predsjedništva BiH, 1995. godine od Franje Tuđmana, predsjednika agresorske države prihvatio odlikovanje kraljice Jelene s lentom i Danicom, koje mu je uručeno 'za doprinos uspostavi povjerenja između hrvatskog i bošnjačko-muslimanskog naroda, suradnji u otporu agresiji i uspostavi hrvatsko-bošnjačke Federacije te izgradnji njezine Konfederacije s Republikom Hrvatskom.'

Nije valjda da Izetbegović nije znao da je Hrvatska agresor na BiH?", napisala je Marić.
VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
O autoru
Novinar i povremeni kolumnist portala Bild.ba
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.