Sarajevska analitičarka za Bild.ba: Od SDA je moguće sve očekivati, ovo je njima puno više od odlaska u opoziciju 

IVANA MARIĆ
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Politička analitičarka Ivana Marić komentirala je za portal Bild.ba odluku visokog predstavnika.

IVAN CRNJAC | 27. TRAVNJA 2023. | 20:08

Visoki predstavnik Christian Schmidt danas je nametnuo odluku kojom je deblokirao proces formiranja federalne vlade. Cijelu odluku prvi je objavio portal Bild.ba, a možete je čitati OVDJE.

Politička analitičarka Ivana Marić komentirala je za portal Bild.ba odluku visokog predstavnika.

Neizravno je prozvala SDA.


"Oni koji se sada bune protiv uključivanja Visokog predstavnika su upravo oni koji su ga posljednjih godina najviše pozivali da djeluje, jer oni nisu bili u stanju da riješe brojne probleme. Međutim, kada su oni ti koji blokiraju, onda se bune protiv uplitanja međunarodne zajednice", kazala je Marić u izjavi za Bild.ba.

Obrazložila je i smisao postojanja OHR-a.

"Tko god blokira procese formiranja vlasti i onemogućava provođenje izborne volje birača mora računati na sankcije OHR, jer ta institucija i postoji zbog ovakvih situacija", stava je Marić.

Od SDA je, smatra Marić, moguće svašta očekivati.

"Poznajući SDA i njihov očaj svašta se još može očekivati do sutra jer je sigurno da će oni učiniti sve što mogu da spriječe smjenu Vlade Novalića, osuđenog za zloupotrebu položaja. Za njih to nije samo odlazak u opoziciju već i gubitak svih pozicija koje su u zadnjih trideset godina prisvojili i iz kojih su crpili novac za održavanje stranke i plaćanje osoba koje su po društvenim mrežama i forumima diskreditirali sve one koji su kritizirali SDA", kaže ova analitičarka u izjavi za Bild.ba.

Zaključuje kako bi građani, napokon, trebali prestati slušati prazna obećanja.

"Nadam se da je ovo kraj jedne ere i da ulazimo u novu u kojoj se poznaju opća pravila pristojnosti i gdje se ne napada na članove obitelji konkurencije i gdje će građani vidjeti reforme, a ne samo slušati bajke o napretku", rekla je.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
O autoru
Ivan Crnjac je bosanskohercegovački i hrvatski novinar, angažiran na RTVBiH. Osnivač portala Bild.ba.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.