Policija uhitila dvojac koji je izazvao požar na tribinama na Rujevici

HNK Rijeka je nakon te utakmice izvijestila da su najveća oštećenja nastala na istočnoj tribini stadiona Rujevica na kojoj su bili smješteni navijači Hajduka.

HINA | 19. RUJNA 2023. | 16:38

Policija je otkrila dvojicu mladića osumnjičenih za paljenje sjedalica i druge opreme na stadionu Rujevica u Rijeci 24. svibnja tijekom odigravanja finala nogometnog kupa, čime je počinjena šteta od najmanje 60 tisuća eura, izvijestila je u utorak primorsko-goranska policija.

Rezultat kriminalističkog istraživanja koje je provela primorsko-goranska policijska služba općeg kriminaliteta je kaznena prijava protiv 28-godišnjaka i 29-godišnjaka, a istraživanje se nastavlja.

Osumnjičene terete da su 24. svibnja na utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika palili baklje na tribini i izazvali požar te tako oštetili sjedalice i druge dijelove tribina.


Istraživanjem je utvrđeno da je 28-godišnjak inicirao paljenje i poticao i druge navijače na tribini pa je tako 29-godišnjak u vatru dodavao navijačke rekvizite i plastične sjedalice.

Osumnjičenog 28-godišnjaka policija je nakon uhićenja predala pritvorskom nadzorniku tereteći ga za kažnjivo djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a obojica su državnom odvjetništvu kazneno prijavljena zbog izazivanja nereda i oštećenja tuđe stvari.

HNK Rijeka je nakon te utakmice izvijestila da su najveća oštećenja nastala na istočnoj tribini stadiona Rujevica na kojoj su bili smješteni navijači Hajduka.

U potpunosti je oštećena, odnosno polomljena, većina sjedalica, a dio njih je zapaljen i istopljen pomoću pirotehničkih sredstava i dijelova koreografije. Prilikom gorenja zapaljive smjese došlo je i do oštećenja armirano betonske konstrukcije, izvijestila je tada HNK Rijeka.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.