Pokušali su iznuditi veliku svotu novca od obitelji Michaela Schumachera, evo s čim su ih ucjenjivali

Godine 2017. je već jednom bio pokušaj ucjene obitelji Schumacher a tada je na uvjetnu kaznu osuđen jedan 25-godišnjak.

BILD.BA | 24. LIPNJA 2024. | 17:24
IZVOR: HINA

Dva kriminalca su pokušala iznuditi veliku svotu novca od obitelji Michaela Schumachera ali su uhićeni prije primopredaje novca, priopćilo je državno odvjetništvo u zapadnonjemačkom Wuppertalu u ponedjeljak.

"Dvojica osumnjičenih iz Wuppertala su obitelj Michaela Schumachera htjela ucijeniti za visoke svote novca tvrdeći da su posjedu materijala za koji obitelj ne želi da se objavi", priopćilo je državno odvjetništvo u Wuppertalu.

Osumnjičenici, koji su uhićeni još prošlog tjedna, zaprijetili su da će, ako obitelj ne isplati novac, materijale objaviti na darknetu, skrivenoj razini interneta. Riječ je o ocu (53) i sinu (30) kojima je već izrečena uvjetna kazna zbog drugog kaznenog djela.


Dnevnik Bild navodi kako su osumnjičenici od obitelji Schumacher htjeli iznuditi 15 milijuna eura.

U priopćenju odvjetništva se navodi kako su istražitelji do osumnjičenih došli korištenjem "tehničkih mjera" kojima je otkriveno otkuda počinitelji djeluju.

Godine 2017. je već jednom bio pokušaj ucjene obitelji Schumacher a tada je na uvjetnu kaznu osuđen jedan 25-godišnjak.

Bivši višestruki svjetski prvak Formule 1 Michael Schumacher zadobio je teške ozljede glave na skijanju 2013. i od tada se vrlo malo zna o njegovu zdravstvenom stanju

Obitelj snažno brani njegovu privatnost.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.