Nakon što se pojavila sumnja da je djevojčica viđena u Beču, Danku Ilić sada traži i Interpol

FOTO: MUP SRBIJA

U potragu se uključila i bečka policija.

BILD.BA | 1. TRAVNJA 2024. | 11:02
IZVOR: HINA

Interpol je u nedjelju objavio međunarodnu potragu za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić iz okolice Bora na jugoistoku Srbije koja je nestala 26. ožujka, nakon što se pojavila sumnja da je djevojčica sličnog opisa viđena u Beču, a u potragu se uključila i bečka policija.

Na snazi je žuta objava Interpola koja predstavlja međunarodni poziv za za pronalaženje nestalih.

Potraga za dvogodišnjom djevojčicom, koja je nestala u utorak u naselju Banjsko Polje kod Bora, ušla je u šesti dan, a srbijanska policija nastavila je u nedjelju pretragu terena i razgovore sa svim osobama koje bi mogle pružiti korisne informacije da se se rasvijetli njezin nestanak.


Policija je također pretraživala i dio Brestovačke rijeke u okolici naselja u kojem je nestala djevojčica.


Prvi put je u Srbiji aktiviran "Amber Alert"

U istragu se od subote navečer uključila i bečka policija, nakon što se pojavila video-snimka iz glavnog austrijskog grada na kojoj su dvije žene, navodno Rumunjke, na tramvajskoj stanici s djevojčicom koja podsjeća na Danku.

Policija intenzivno pokušava identificirati djevojčicu nakon što se u subotu navečer pojavila video snimka, nastala oko 20 sati, potvrđeno je RTS-u.

Veleposlanstvo Srbije u Beču pozvalo je u nedjelju sve koji u Austriji prepoznaju nestalu djevojčicu da to prijave policiji, javila je Radio-televizija Srbije (RTS).

Obustavljena je potraga za malenom Dankom Ilić, evo što sada slijedi

Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu na zamolbu srbijanskih vlasti.

U objavi Interpola navodi se da je djevojčica visoka oko 85 centimetara, ima bradavicu na resici lijevog uha, te madež nepravilnog oblika blago tamne boje na lijevoj nadlaktici.

Zbog nestanka Danke Ilić prvi puta je u Srbiji aktiviran međunarodni alarm "Amber Alert".


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.