Papa je pozdravio Izraelca i Palestinca iz publike, evo što im je poručio

Uputio je nove apele za mir u Ukrajini i na Bliskom istoku.

BILD.BA | 27. OŽUJKA 2024. | 12:16
IZVOR: HINA

Papa Franjo, koji je nedavno bio lošeg zdravlja, čini se snažnijim u srijedu uoči napornog rasporeda Velikog tjedna.

Osamdesetsedmogodišnji Papa u cijelosti je pročitao svoje unaprijed pripremljene tekstove na tjednoj audijenciji, izgledajući snažnije nego na nedavnim audijencijama u kojima je pomoćnik preuzeo većinu čitanja.

Franjo je uputio nove apele za mir u Ukrajini i na Bliskom istoku, te je pozdravio dvojicu muškaraca u publici, jednog Izraelca i jednog Palestinca, rekavši da su obojica izgubila kćeri u ratu između Izraela i Hamasa koji još traje.


Opisao ih je kao dva prijatelja "koji se vole i koji su doživjeli isti križni put".

Franjo više od mjesec dana boluje od bronhitisa i gripe, zbog čega je ograničio javne govore, otkazao neke sastanke i otišao u rimsku bolnicu na liječničke preglede.

Zabrinutost za njegovo stanje vratila se ponovno prije tri dana, kada je preskočio propovijed na bogoslužju na Cvjetnicu na Trgu sv. Petra.


Počele su pripreme za Uskrs

Papa bi trebao predsjedati brojnim službama koje vode do Uskrsa u nedjelju, uključujući obredno pranje nogu u ženskom zatvoru u četvrtak.

Uskrs je najvažniji blagdan u kršćanskom kalendaru, slavi se dan za koji kršćani vjeruju da je Isus uskrsnuo od mrtvih.

Franjo, koji se također teško kreće zbog problema s koljenom, u srijedu je u dvoranu za audijencije Pavla VI. stigao sa štapom, a ne u invalidskim kolicima koja ponekad koristi.

Papa iznenadio vjernike jer na misi nije radio nešto što je stoljećima u tradiciji

Zvučao je dobro raspoložen dok je vjernicima govorio da je događaj prebačen u zatvoreni prostor u zadnji čas, zbog čega su se okupljeni zbog kišnog vremena preselili s Trga sv. Petra.

- Istina je da ćete biti malo natrpani, ali barem nećemo biti mokri - rekao je.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.