Mikulić: Izetbegović i Komšić su svjesni da im se bliži kraj političke karijere, više nema povratka

FOTO: RTV HB

Rekao je kako su SDA i DF jedno političko tijelo

BILD.BA | 29. OŽUJKA 2023. | 12:05

„Izetbegović i Komšić su svjesni da im se bliži kraj političke karijere i sami shvaćaju da su došli do točke kada nema povratka. Najavljeni prosvjedi idu u prilog tome“, kazao je u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne politolog Martin Mikulić.

Rekao je kako su SDA i DF jedno političko tijelo. „Sasvim je svejedno je li registrirano u jednu ili dvije stranke. Svjesni su da se bliži kraj njihovom načinu djelovanja, smicalicama i svim destruktivnim stvarima koje su postojale prethodnih dvadeset godina“, kazao je Mikulić i dodao da ostaje vidjeti kako će građani glasovati za četiri godine.

„Siguran sam, ukoliko se donesu neki novi amandmani da će uključivati zaštitni mehanizam ponajprije namijenjen prema Hrvatima u F BiH koji su ranjivi zbog svoje malobrojnosti“, smatra Mikulić.


To je obrazložio time što je američka politika u BiH dugo bila na svojevrsnom autopilotu, ali se posljednjih godina to mijenja.

„Sada slijedi razdoblje izolacije SDA i DF-a jer stalno imaju zapaljivu retoriku koja ne donosi ništa produktivno, a zadnjih godina su se međunarodni akteri u to itekako uvjerili te ulažu napore da se takav način funkcioniranja više ne ponavlja.“

Osudio je zapaljivu i nacionalističku retoriku oporbe u Republici Srpskoj nakon što je hrvatski predsjednik Zoran Milanović posjetio Derventu. „No to neće imati nikakvog utjecaja na relaciji politički Mostar – politička Banjaluka.“

Cijelu emisiju pogledajte OVDJE

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.