Mikulić: Izetbegović i Komšić su svjesni da im se bliži kraj političke karijere, više nema povratka

FOTO: RTV HB

Rekao je kako su SDA i DF jedno političko tijelo

BILD.BA | 29. OŽUJKA 2023. | 12:05

„Izetbegović i Komšić su svjesni da im se bliži kraj političke karijere i sami shvaćaju da su došli do točke kada nema povratka. Najavljeni prosvjedi idu u prilog tome“, kazao je u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne politolog Martin Mikulić.

Rekao je kako su SDA i DF jedno političko tijelo. „Sasvim je svejedno je li registrirano u jednu ili dvije stranke. Svjesni su da se bliži kraj njihovom načinu djelovanja, smicalicama i svim destruktivnim stvarima koje su postojale prethodnih dvadeset godina“, kazao je Mikulić i dodao da ostaje vidjeti kako će građani glasovati za četiri godine.

„Siguran sam, ukoliko se donesu neki novi amandmani da će uključivati zaštitni mehanizam ponajprije namijenjen prema Hrvatima u F BiH koji su ranjivi zbog svoje malobrojnosti“, smatra Mikulić.


To je obrazložio time što je američka politika u BiH dugo bila na svojevrsnom autopilotu, ali se posljednjih godina to mijenja.

„Sada slijedi razdoblje izolacije SDA i DF-a jer stalno imaju zapaljivu retoriku koja ne donosi ništa produktivno, a zadnjih godina su se međunarodni akteri u to itekako uvjerili te ulažu napore da se takav način funkcioniranja više ne ponavlja.“

Osudio je zapaljivu i nacionalističku retoriku oporbe u Republici Srpskoj nakon što je hrvatski predsjednik Zoran Milanović posjetio Derventu. „No to neće imati nikakvog utjecaja na relaciji politički Mostar – politička Banjaluka.“

Cijelu emisiju pogledajte OVDJE

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Je li vam žao što je ljeto skoro gotovo?
Da, mrzim i jesen i zimu
Svejedno mi je
Nije, ljeto je zapravo dosadno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.