Kamiondžija pretekao vozačicu zbog spore vožnje. Ona mu pokazala srednji prst pa zaradila šamarčinu: Završili su na sudu

Bila je jako arogantna i derala se, te ga pokušala snimiti mobitelom

BILD.BA | 20. PROSINCA 2023. | 10:21

Vozač kamiona (39) i vozačica osobnog automobila (38) završili su na sudu s policijskim prijavama zbog incidenta i svađe na cesti, pri čemu je došlo i do fizičkog napada.

Prema presudi, u srpnju oko 16:30 39-godišnjak iz Sesveta vozio je tegljač s prikolicom kod Rakovice na državnoj cesti DC1. Kako prenosi Danica, kamiondžija je bio ljut jer je 38-godišnja vozačica, prema njegovom mišljenju, presporo vozila auto. Blicao joj je, trubio, palio duga svjetla te je bio opasno blizu iza nje.

Vozačica je zbog toga u jednom trenutku otvorila svoj prozor i pokazala kamiondžiji srednji prst, što je njega razbjesnilo pa ju je prestigao i stao ispred nje.


Udario je vozačicu u lice
"Na javnom mjestu ponašao se na naročito drzak i nepristojan način tako što je glasno vikao i galamio na Nadu riječima: 'Was ist das? Kakva je to kultura? Makni se s ceste!' Potom je i fizički nasrnuo na istu udarivši je otvorenim dlanom ruke u predjelu lica", stoji u presudi, piše Danica.

Vozač kamiona se branio da je vozačica auta "nekontrolirano vozila, vrludala po cesti, non-stop pričala na telefon pa je kamionom vozio iza nje, trubio, palio i gasio duga svjetla, blicao da se urazumi i vozi normalno".

"Ali ona je otvorila prozor i pokazala mi srednji prst. Kad sam se zaustavio i pitao kakva je to kultura, bila je jako arogantna i derala se na mene, htjela me snimiti mobitelom. Pokušao sam joj uzeti taj mobitel, ali nisam uspio. Nije istina da sam je udario", branio se kamiondžija.

"Bojala sam se, instinktivno sam mu pokazala srednji prst. Opalio mi je šamar"
Vozačica koja živi u Grazu ispričala je na sudu kako se vraćala s godišnjeg odmora s trogodišnjim djetetom i majkom. Tvrdi da je vozila po propisu te da se u jednom trenutku iza nje pojavio kamion pa počeo s provokacijama.

Žena je navela da se osjećala ugroženo i da se bojala da im se nešto ne dogodi i da je zato vozaču kamiona instinktivno pokazala srednji prst.

"On nas je tada pretekao i stao preko cijele ulice, blokirao je promet u oba smjera. Derao se na mene, a ja sam ga snimala nadajući se da će ga to spriječiti da me ne napadne. No opalio mi je šamar i otišao. Sva u šoku nazvala sam policiju i pokazala im cijelu snimku", ispričala je 38-godišnjakinja.

Kamiondžija kažnjen s 80 eura
Vozač kamiona proglašen je krivim i kažnjen s 80 eura. Također, mora platiti još 30 eura prekršajnih troškova. Vozačica je oslobođena za pokazivanje srednjeg prsta.

"Nesporno je da opisana radnja vozačice nije opće društveno primjerena i pristojna, ali u konkretnom slučaju, kad se vozač kamiona nalazio u svom vozilu, a ona u svom, isto ne predstavlja takvo uznemiravanje i ometanje mira građana da bi se njome ostvarilo zakonsko obilježje prekršaja", istaknula je sutkinja, piše Danica.

S obzirom na to da je presuda nepravomoćna, na nju se mogu žaliti i vozač kamiona i policijska uprava u predviđenom zakonskom roku.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.