Kamion usmrtio dijete u Dugom Selu, susjed tvrdi: 'Bilo je pitanje vremena'

FOTO: PIXSELL

Dodao je kako Osnovni uvjeti za pristup gradilištu uopće nisu osigurani.

BILD.BA | 21. SVIBNJA 2024. | 17:02

Kako je kratko i šturo objavila zagrebačka policija, u utorak oko 12 sati u Rugvičkoj ulici u Dugom Selu smrtno je stradalo dijete u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid.

Što se točno dogodilo, nije poznato, ali kako piše 24 Sata pozivajući se na anonimnog susjeda, situacija je već odavno problematična, a čini se da je tragedija mogla biti i izbjegnuta.

"U pozadini svega toga se nalazi jedan veliki problem koji je započeo izgradnjom trgovačkog centra u Dugom Selu, na lokaciji nekakvih 50-ak metara od mjesta nesreće. To je mala cesta koja je namjenjena isključivo za stanare koji žive u ulici niže, a ne za kamione od pet tona koji na dnevnoj bazi prođu 50-ak puta i već su devastirali cestu na par mjesta samo da bi se taj centar što prije izgradio", rekao je.


Dodao je kako Osnovni uvjeti za pristup gradilištu uopće nisu osigurani. "To svaka normalna osoba može vidjeti dolaskom na mjesto gradilišta i neprimjerenom mobilizacijom mašinerija prema i od gradilišta. Samo je bilo pitanje vremena kada će doći do nesreće tamo jer djeca se u toj ulici igraju, voze bicikl, šetaju pse i koriste tu rutu za put do škole", zaključio je.


Tko je dao dozvolu?

Na kraju se pita tko je i na koji način uopće dao dozvolu za izgradnju trgovačkog centra. "Nije nam jasno kako je uopće dobivena dozvola za izgradnju toga centra usred obiteljskog naselja, te kako nisu osigurani uvjeti pristupa gradilištu. Nažalost jedna curica je izgubila život radi nečijeg profita/dobiti te pohlepe da se nešto što prije izgradi", poručuje.

Snažne turbulencije na letu London-Singapur: Jedna osoba je poginula, preko 30 putnika je ozlijeđeno

A što kaže gradonačelnik? Nenad Panian je izrazio sućut obitelji putem društvenih mreža. "Ne postoje riječi koje mogu izraziti dubinu tuge koju osjećam zbog nenadoknadivog gubitka dječjeg života. U ovim teškim trenucima, želim roditeljima uputiti najdublju sućut i podršku. Želim da znate kako sam uz vas mislima i u molitvama", napisao je.
VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.