Izdvojeno mišljenje: Igraj za Hrvatsku i mirna Bosna

Tjedni pregled Velimira Begića

VELIMIR BEGIĆ | 9. OŽUJKA 2024. | 16:40

Subota popodne na portalu Bild.ba rezervirana je za Velimira Begića i njegovo Izdvojeno mišljenje.


O čemu je svojim britkim perom pisao o tjednu koji je iza nas, čitajte u nastavku:


Nedjelja, 3. ožujka 2024.


Nestao Bruce Lee iz mostarskog parka Zrinjevac. Traži ga policija. Građani se čude. Čudno je jedino da ga i do sada nisu ukrali. Već prve noći nakon postavljanja, prije više od desetljeća, ostao je bez nunčaka, a prema objavljenim fotografijama sada je ostao bez nogu, ruku… Više i nema smisla.

Začetnici ovog postavljanja bili su 'ljevičari' Nino Raspudić i Veselin Gatalo, koji su tada pričali o univerzalnoj pravdi, o tome kako ga nisu okrenuli ni prema lijevoj ni prema desnoj strani Mostara… Država BiH je toliko neuređena i toliko se gaze prava konstitutivnih naroda da su u međuvremenu i Nino Raspudić i Veselin Gatalo morali postati 'desničari'. Što god da rade, kad ih proziva Dragan Markovina, sigurno su u pravu!

Ponedjeljak, 4. ožujka 2024.

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt ponovno je zaprijetio da će nametnuti izmjene Izbornog zakona ako izostane adekvatna odluka domaćih vlasti. Shvaća li još itko u ovoj zemlji ozbiljno njegove prijetnje, izjave, obraćanja…

Utorak, 5. ožujka 2024.

Hrvatski nogometni savez odlučio je kako će do kraja sezone zbog afere 'VARleaks' sve derbije suditi strani suci. Sudeći po stranim sucima u BiH, ne u nogometu, to im neće biti dobra ideja, jer niti su bolji, niti su objektivniji… Jedina je razlika što će bolje naplatiti, nego bi domaći suci!

Srijeda, 6. ožujka 2024.

Danas je predstavljen Centar Mevlana koji uključuje i hotel s čak sedam zvjezdica, gradio bi se, prema Islamskoj zajednici, na Lakišića haremu, za koji su iz gradske uprave utvrdili da nikada nije postojao. Ako je i postojao, kako može hotel i taj neki islamski centar na kostima, a HNK ne može?

Slaven Raguž, gostujući ranije u Bljeskovom podcastu, upitao je zašto se oni koji govore da im je bilo bolje u Jugoslaviji tada nisu bunili zbog gradnje trgovačkog centra na tom mjestu? Stavili su i billboarde, a to znači samo jedno – već je počela predizborna kampanja.

Četvrtak, 7. ožujka 2024.

Zabranjeno pušenje u Jablanici predstavilo spot za pjesmu ''Čovjek starog kova''. Spot su snimali u Jablanici, gdje je nekada sniman film Bitka na Neretvi. Održali su i koncert na mjestu na kojem je bio logor u kojem su u Domovinskom ratu zatočeni bili Hrvati, na mjestu kroz koji je prošlo više od 60 zarobljene djece od kojih je najmlađe imalo 28 dana, ne mjestu kroz koje je prošlo više od 600 zarobljenika, ne mjestu na kojem se nije poštivala Ženevska konvencija, na mjestu koje neki zovu Muzej ''Bitka za ranjenike na Neretvi''.

Usput, članovi benda u spotu nose petokrake, iste one petokrake koje su nosili agresori, koji su ih devedesetih protjerali iz Sarajeva, a frontmen im je studirao povijest. Uzalud! Dođe mi da opsujem Tita, da opsujem Jugoslaviju, jeb'o li te patak.

Petak, 8. ožujka 2024.

Mediji su puni toga da je mladi Dinamov nogometaš Petar Sučić odlučio igrati za Hrvatsku reprezentaciju, iako je u mlađim uzrastima nastupao za BiH. Logično je iz više razloga: s Hrvatskom će se boriti za medalje, s Hrvatskom će ići na velika natjecanja, U Hrvatskoj će imati bolje suigrače…

I neće morati, kao košarkaški reprezentativac BiH Markus Lončar, pisati priopćenja i objašnjavati nekim piskaralima po trećerazrednim medijima zašto za vrijeme intoniranja himne nije držao ruku na srcu. Igraj za Hrvatsku i mirna Bosna!

Subota, 9. ožujka 2024.

Kiša pada, utakmice se igraju na lošim terenima, tko ne mora ne izlazi iz kuće, političari se odmaraju nakon povratka s kongresa EPP-a iz Bukurešta, žene mamurne nakon Dana žena, muškarci, također, mamurni, Christian Schmidt vjerojatno smišlja neke nove prijetnje kojima bi zaplašio ovdašnje političare, Fadil Novalić traži način kako izbjeći zatvorsku kaznu i srediti pomilovanje, Mirko Barišić prebrojava ruke kako bi se i u 87. godini zadržao na čelu Dinama… Na istoku stare priče na zapadu ništa novao. Danas se baš ništa ne događa!

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
O autoru
Dugogodišnji novinar i urednik. Završio studij novinarstva. Radio u brojnim medijima u BiH i Hrvatskoj.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.