HNK Mostar s 'Gnijezdom' i 'Noć s Aleksom' očarao šibensku publiku

FOTO: HNK MOSTAR

Nina Violić napisala je u svojoj poruci glumačkom ansamblu predstave 'Noć s Aleksom' da je jako sretna što je imala mogućnost pogledati predstavu u Šibeniku.

BILD.BA | 31. SIJEČNJA 2024. | 22:25
IZVOR: FENA

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Mostaru gostovalo je u HNK u Šibeniku s dvije predstave u povodu 154. obljetnice šibenskog kazališta.

"Noć s Aleksom" i "Gnijezdo" potpuno su očarali šibensku publiku i još jednom dokazale kako HNK Mostar svojom promišljenom repertoarnom politikom stvara uspješnice koje oduševe publiku gdje god da igraju, priopćeno je iz Kazališta.

"Iskoristio bih priliku i zahvalio HNK-u Mostar zato što je došlo u Šibenik proslaviti rođendan naše kuće s ove dvije predstave, poglavito 'Gnijezdom' koje ima poveznicu sa Šibenikom jer je redateljica Marina Petković Liker Šibenčanka. Kao prvom čovjeku kuće i kao umjetniku neopisiva mi je čast i zadovoljstvo što smo imali priliku vidjeti jedan kazališni čin koji izlazi iz okvira običnog dramskog pisma i standardne dramske predstave. Vjerujem kako će te misli nositi svatko od ovih ljudi koji su večeras bili u publici", kazao je ravnatelj HNK u Šibeniku Jakov Bilić.


Glumica i nacionalna prvakinja Drame HNK-a Zagreb Nina Violić napisala je u svojoj poruci glumačkom ansamblu predstave "Noć s Aleksom" da je jako sretna što je imala mogućnost pogledati predstavu u Šibeniku.

"Dragi Mostarci, potpuno ste me ganuli najviše tom divljom srećom kojom zračite dok igrate i tim nekim zanosom prekrasnim, punim ljubavi i strasti, a to je ono nešto zbog čega obožavam kazalište i zbog čega me je kazalište i uzelo u životu. Plus još Šantićevi stihovi i taj ludi bend koji ne prestaje i daje cijeloj predstavi neki ritualni šamanski moment, tako da sam stalno plakala i smijala se, ali dobro, to možda ipak više govori o meni, pa bolje da se koncentriram na vas", napisala je Violić.

Izvedba "Gnijezda" bila je na sam rođendan kazališta, 29. siječnja.

"Drago mi je što sam prevalio 350 kilometara kako bih došao u Šibenik pogledati ovu predstavu. Meni je dirljiv način na koji Marina, uz vrhunsku izvedbu svih glumica i glumaca, gradi taj neposredni univerzum koji se tiče svih nas i koji u toj strukturi postepeno komunicira malim segmentima u kojima smo svi ranjivi, kao što su obiteljski odnosi. Ono što mi se najviše sviđa je što Marina gradi kazalište nade i empatije, kazalište koje polako i oprezno budi ono dobro u čovjeku i na tome sam zahvalan", kazao je redatelj, koreograf i izvođač Matija Ferlin.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Tko će biti idući predsjednik Sjedinjenih Država
Trump
Biden
Svejedno mi je
Netko treći
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.