Drama oko princeze iz Walesa se nastavlja! U slučaj se umiješala i policija

FOTO: REUTERS

'Možemo potvrditi da smo primili izvješće o kršenju i procjenjujemo dobivene informacije', rekao je glasnogovornik Ureda u utorak.

BILD.BA | 20. OŽUJKA 2024. | 13:30
IZVOR: HINA

Od policije je zatraženo da razmotri tvrdnje po kojima je najmanje jedan zaposlenik privatne londonske klinike čije usluge često koriste članovi kraljevske obitelji, pokušao pristupiti povjerljivoj medicinskoj dokumentaciji Catherine, princeze od Walesa dok je ona ondje bila hospitalizirana zbog operacije abdomena, rekla je u srijedu ministrica zdravstva.

Zahtjev je uslijedio nakon informacija objavljenih u listu Daily Mirror po kojima se dogodio barem jedan pokušaj pristupa privatnim informacijama u The London Clinic, privatnoj bolnici u središtu Londona u kojoj je Catherine u siječnju provela dva tjedna. List piše da je u bolnici u kojoj se uz Kate liječio i britanski kralj Karlo, pokrenuta interna istraga.

Ministrica zdravstva Maria Caulfield je kazala da su pravila o pristupu povjerljivim medicinskim informacijama o pacijentima "vrlo, vrlo jasna".


"Osim u slučaju kada skrbite o određenom pacijentu ili vam je on dao pristanak na uvid u informacije, ne biste smjeli imati pristup njegovu zdravstvenom kartonu", rekla je za radio LBC, dodavši kako je od "policije zatraženo da prouči taj slučaj".

U priopćenju londonske policije stoji da "trenutačno nije upoznata s takvim podacima".


Palača je odbila potvrditi ili demantirati informacije

U međuvremenu Ured britanskog povjerenika za informiranje (ICO) ispituje tvrdnje. ICO nadzire provedbu propisa o zaštiti podataka i slobodi informacija širom Velike Britanije.

"Možemo potvrditi da smo primili izvješće o kršenju i procjenjujemo dobivene informacije", rekao je glasnogovornik Ureda u utorak.

Što se krije iza ovog skandala? Oglasila se Kate Middleton povodom fotografije koju je objavila

Londonska klinika je za Mirror kazala: "Čvrsto vjerujemo da svi naši pacijenti, bez obzira na njihov status, zaslužuju potpunu privatnost i povjerljivost u pogledu svojih medicinskih podataka."

Glasnogovornik Kensingtonske palače odbio je potvrditi ili demantirati informacije, uz objašnjenje da je to pitanje londonske klinike.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.