Bošnjački političar o zastavi HRHB: 'Zastava zločinačke paradržavne tvorevine...'

ČITATELJI OCIJENILI
5

Postoje ozbiljne indicije da je jako blizak član obitelji Sanela Kajana bio pripdnik Hrvatskog vijeća obrane

DRAGAN MARIĆ | 25. OŽUJKA 2023. | 10:22

Sanel Kajan je jako nervozan jer DF i sestrinska joj SDA ostaju oporba na razini Federacije BiH. Tako je ljutito reagirao na fotografiju na kojoj su snimljeni Nermin Nikšić i Dragan Čović, a pred njima na stolu se nalaze zastava hrvatskog naroda u BiH ili zastava Herceg Bosne te državna zastava Bosne i Hercegovine.

Kajan je duboko zabrinut zbog te zastave pa je opet sipao gorčinu po društvenim mrežama.

"Poistovjetiti zastavu zločinačke paradržavne tvorevine čiji su lideri osuđeni pred Međunarodnim kaznenim sudom na 111 godina zatvora i zastavu države Bosne i Hercegovine je nedopustivo!!!
Zastava koja je označena nije službeno obilježje ni Mostara, ni HNŽ-a, ni Federacije BiH, ni države Bosne i Hercegovine!
Ako je ona bila na stolu, uz državnu zastavu Bosne i Hercegovine (a nije bilo nikakvog razloga da bude tu) onda su drugi pregovarači trebali inzistirati na zastavi Republike Bosne i Hercegovine, mada je i ona neusporediva s obilježjem samozvane HRHB", napisao je.

Inače, Bild.ba radi na jednoj pričici. Postoje ozbiljne indicije da je jako blizak član obitelji Sanela Kajana bio pripdnik Hrvatskog vijeća obrane. Vrhovni zapovjednik HVO-a je bio, podsjećanja radi, predsjednik Herceg Bosne Mate Boban. Napadajući ovu zastavu Kajan danas, praktično, napada članove vlastite obitelji. No o tome opširnije u tekstovima koji slijede u narednim danima.

Nastavit će se...

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
O autoru
Novinar i povremeni kolumnist portala Bild.ba
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.