Završena sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, ovo su glavne odluke

FOTO: ALMIR RAZIĆ/FENA

Zastupnici su dali suglasnost za ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma.

FENA | 23. VELJAČE 2023. | 17:19

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici razmatrao principe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o zastavi BiH, koji je predložio zastupnik Denis Zvizdić (NiP), a koji predviđa da se u navedenom zakonu riječi “zajedničke institucije” zamijene riječima “institucije Bosne i Hercegovine”.

Predloženi zakon prilikom glasanja nije dobio potrebnu entitetsku većinu, pa je upućen Kolegiju na usuglašavanje.

Prijedlog zakona o dopunama Zakona o sportu u BiH, čiji je predlagač također Denis Zvizdić, vraćen je Ustavnopravnoj komisiji ovog doma da ga ponovno razmotri i načini novi izvještaj koji će dostaviti Domu.


Naime, zastupnici danas nisu prihvatili mišljenje Ustavnopravne komisije, koja nije utvrdila da je prijedlog ovog zakona usklađen s Ustavom i pravnim sustavom BiH, niti je podržala principe predloženog zakona, te je Zastupničkom domu dostavila negativno mišljenje.

Zvizdić je prilikom rasprave kazao da se bit prijedloga ovog zakona može definirati kao sustavno i trajno rješenje dva goruća problema s kojim se susreću sportski savezi i istaknuti i uspješni pojedinci u BiH.

"Predložio sam uspostavu fonda za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje sportskih objekata u BiH koji bi se financirao s razine BiH", kazao je Zvizdić.

Kao drugo problem koji ovaj zakon sistemski rješeva, naveo je pitanje financiranja priprema i nastupa naših državnih reprezentacija ili pojedinaca na službenim međunarodnim natjecanjima.

Zastupnički dom je, između ostalog, usvojio Odluku o imenovanju Suada Zeljkovića i Milenka Tomića za članove Državne regulatorne komisije za električnu energiju iz Federacije BiH.

Također je usvojena Odluka kojom se Marin Vukoja imenuje za tajnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Zastupnici su dali suglasnost za ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.