Zavod za odgoj i obrazovanje ŽZH pružio potporu nastavnom osoblju HBŽ-a oko kurikuluma

FOTO: BILD.BA

Ovaj prvi i hrabri korak Hercegbosanske županije pokazuje da, unatoč teškoćama i izazovima, ipak imaju one izvanredne pojedince

BILD.BA | 4. RUJNA 2023. | 10:03

Početak nove školske godine uvijek nosi i nove izazove, a nova školska 2023./2024. godina posebno će se bilježiti u kalendarima učitelja, nastavnika i učenika Hercegbosanske županije. Naime, oni ove godine čine iznimno važan korak - uvode promjene u odgojno-obrazovni sustav! Izrazili su spremnost, volju i želju da hrabro zakorače u pilotiranje novih kurikula čime će se obogatiti nastavni proces, nastava učiniti zanimljivijom i stvoriti uvjeti koji doprinose da svaki učenik razvije svoj puni potencijal.

Vodeći ljudi odgojno-obrazovnog sustava u Hercegbosanskoj županiji, kao i njihovi učitelji i nastavnici na kurikulskoj reformi rade od 2021. godine, u okviru potpisanog sporazuma između pet županija koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku. Samim time što prvi od navedenih kreću u pilotiranje pokazali su da su svjesni da učitelji i nastavnici nisu samo prijenosnici informacija, već i mentori, inspiracija i podrška učenicima i da je krajnje vrijeme školu učiniti mjestom na koje će učenici rado dolaziti. Pilotiranje u prvom razredu osnovne škole i prvom razredu gimnazije dat će i drugim županijama izvrstan uvid u to kako implementacija izgleda u praksi.

Ovaj prvi i hrabri korak Hercegbosanske županije pokazuje da, unatoč teškoćama i izazovima, ipak imaju one izvanredne pojedince - učitelje i nastavnike koji prepoznaju, razumiju različite potrebe i sposobnosti svakog učenika i hrabro se suočavaju s promjenama i prilagođavaju novim tehnologijama kako bi mogućili bolje obrazovanje.
Takva strast prema obrazovanju zasigurno je inspiracija za sve one koji žele raditi bolje i biti bolji.Iz Zavoda za odgoj i obrazovanje ŽZH i HBŽ, koji je koordinator i nositelj kurikulske reforme, poručili su kako su ponosni na ovaj veliki i hrabri iskorak Hercegbosanske županije. Također su istaknuli kako će učiteljima i nastavnicima biti na raspolaganju za sva pitanja, te im pružiti svu podršku koja bude potrebna za implementaciju novog kurikula.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.