Zavod za odgoj i obrazovanje ŽZH pružio potporu nastavnom osoblju HBŽ-a oko kurikuluma

FOTO: BILD.BA

Ovaj prvi i hrabri korak Hercegbosanske županije pokazuje da, unatoč teškoćama i izazovima, ipak imaju one izvanredne pojedince

BILD.BA | 4. RUJNA 2023. | 10:03

Početak nove školske godine uvijek nosi i nove izazove, a nova školska 2023./2024. godina posebno će se bilježiti u kalendarima učitelja, nastavnika i učenika Hercegbosanske županije. Naime, oni ove godine čine iznimno važan korak - uvode promjene u odgojno-obrazovni sustav! Izrazili su spremnost, volju i želju da hrabro zakorače u pilotiranje novih kurikula čime će se obogatiti nastavni proces, nastava učiniti zanimljivijom i stvoriti uvjeti koji doprinose da svaki učenik razvije svoj puni potencijal.

Vodeći ljudi odgojno-obrazovnog sustava u Hercegbosanskoj županiji, kao i njihovi učitelji i nastavnici na kurikulskoj reformi rade od 2021. godine, u okviru potpisanog sporazuma između pet županija koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku. Samim time što prvi od navedenih kreću u pilotiranje pokazali su da su svjesni da učitelji i nastavnici nisu samo prijenosnici informacija, već i mentori, inspiracija i podrška učenicima i da je krajnje vrijeme školu učiniti mjestom na koje će učenici rado dolaziti. Pilotiranje u prvom razredu osnovne škole i prvom razredu gimnazije dat će i drugim županijama izvrstan uvid u to kako implementacija izgleda u praksi.

Ovaj prvi i hrabri korak Hercegbosanske županije pokazuje da, unatoč teškoćama i izazovima, ipak imaju one izvanredne pojedince - učitelje i nastavnike koji prepoznaju, razumiju različite potrebe i sposobnosti svakog učenika i hrabro se suočavaju s promjenama i prilagođavaju novim tehnologijama kako bi mogućili bolje obrazovanje.
Takva strast prema obrazovanju zasigurno je inspiracija za sve one koji žele raditi bolje i biti bolji.Iz Zavoda za odgoj i obrazovanje ŽZH i HBŽ, koji je koordinator i nositelj kurikulske reforme, poručili su kako su ponosni na ovaj veliki i hrabri iskorak Hercegbosanske županije. Također su istaknuli kako će učiteljima i nastavnicima biti na raspolaganju za sva pitanja, te im pružiti svu podršku koja bude potrebna za implementaciju novog kurikula.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.