Vučić izazvao kaos na glasanju u New Yorku: 'Pošaljite osiguranje slobodno, nitko mi je neće uzeti'

Srpskim medijima Vučić je postao heroj zbog ovog poteza.

BILD.BA | 23. SVIBNJA 2024. | 18:48

Ujedinjeni narodi su prihvatili Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koju su predložile Bosna i Hercegovina, Njemačka i Ruanda, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je Generalnoj Skupštini.

Za rezoluciju glasalo 84, protiv 19, suzdržano bilo 68 zemalja. Aleksandar Vučić ogrnuo se srpskom zastavom Srbije u dvorani usprkos protivljenju predsjednika Skupštine i zahtjeva osiguranja da je skine.

"Niko na svijetu mi neće uzeti moju zastavu. Pošaljite osiguranje slobodno. Dajte mi da vidim junaka koji će mi uzeti trobojnicu", vikao je Vučić u New Yorku.

Za njih je ovo sramno

"Predaja za nas nikada nije opcija! Ponosan na slobodnu Srbiju i slobodarski srpski narod", stoji u objavi na službenom Instagram profilu predsjednika Srbije.

Usvojena je Rezolucija o genocidu u Srebrenici, poznato je kako su države glasale

Srpskim medijima Vučić je postao heroj zbog ovog poteza sa zastavom i nazivaju ga moralnim pobjednikom ovog glasanja te tvrde kako je ovo sve što se odvilo u Americi bilo sramno i ponižavajuće., prenosi Direktno.hr.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.