Vlada HNŽ-a i ove godine podržala Dane Matice hrvatske – Mostarsko proljeće

FOTO: FENA

Na kraju je potvrdio da će županijska vlada i ove godine biti jednim od glavnih pokrovitelja Mostarskoga proljeća.

FENA | 24. OŽUJKA 2023. | 10:55

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg primio je predsjednicu Matice hrvatske Mostar Ljerku Ostojić i člana Predsjedništva Matice Miru Petrovića, s kojima je razgovarao o nastavku suradnje Vlade HNŽ-a s Maticom hrvatskom Mostar.

Poglavito se razgovaralo o suradnji u organiziranju jubilarnih 25. Dana Matice hrvatske Mostar – Mostarskoga proljeća 2023, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Ostojić je kazala kako ovogodišnja manifestacija otpočinje krajem travnja prigodnim svečanim programom na kojemu posjetitelje očekuje kratka retrospektiva svih dosadašnjih Proljeća.


- Ovogodišnje Mostarsko proljeće trajat će do sredine lipnja, a obuhvatit će dvadesetak programa, nekoliko kazališnih predstava, zanimljivih likovnih izložbi, koncerata, književnih susreta i tradicionalni 'Dječji dan' - dodala je Ostojić.

Ostojić zahvalila Hercegu

Zahvalila je Hercegu na dugogodišnjoj suradnji i potpori koju Vlada HNŽ-a pruža Danima Matice, inače punopravnomu članu Saveza europskih festivala.

Predsjednik Vlade HNŽ-a izrazio je zadovoljstvo što će i ove godine Grad Mostar i Hercegovačko-neretvanska županija biti domaćinima iznimnim kulturnim zbivanjima u sklopu tradicionalne i međunarodno priznate manifestacije.

- Poznajući predanost kojom Organizacijski odbor radi, pripremajući iz godine u godinu sadržaje kojima svjedočimo, uvjeren sam u to kako nas i ovaj put očekuje bogat program koji će potvrditi kako Dani Matice hrvatske Mostar s pravom nose epitet najznačajnije kulturne manifestacije ne samo u BiH nego i šire. Institucije koje promoviraju i unaprjeđuju našu kulturu, a poglavito one koje to čine na razini kakvu je postavila i uspješno održava naša Matica, u meni osobno i u Vladi HNŽ-a uvijek će imati prijatelja i potporu – istaknuo je Herceg.

Na kraju je potvrdio da će županijska vlada i ove godine biti jednim od glavnih pokrovitelja Mostarskoga proljeća.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.