Neizvjesno kao izbor predsjednika HNS-a (hahaha): Ljerka Ostojić predsjednica Matice hrvatske Mostar

FOTO: FENA

U svom izlaganju je naglasila kako su se u proteklom mandatu nastavljene redovite aktivnosti MH Mostar

FENA | 21. VELJAČE 2023. | 18:38

Izborna, kao i redovita godišnja skupština Matice hrvatske (MH) Mostar održana je u utorak u Mostaru, a akademkinja Ljerka Ostojić ponovno je izabrana na mjesto predsjednice te će nastavit voditi mostarski ogranak Matice iduće četiri godine.

- Veoma sam ushićena i sretna što mi je ponovno ukazano povjerenje i dat ću svoj maksimum da sve bude kako treba – izjavila je Ostojić.


Otkrila je što možemo očekivati od Matice u narednom razdoblju.

- Uskoro nam stiže Mostarsko proljeće, nešto što je već standardizirano i svi ćemo u tome uživati, a potruditi ćemo se da damo sve od sebe kako bi naši sugrađani bili zadovoljni. Tu bih također istaknula i izdavaštvo, gdje imamo svoje časopise: „Motrišta“, „Cvitak“ i „Suvremena pitanja“ – kazala je predsjednica MH Mostar.

U svom izlaganju je naglasila kako su se u proteklom mandatu nastavljene redovite aktivnosti MH Mostar, unatoč poteškoćama koje je izazvala pandemija koronavirusa.

- Od protekle četiri godine, više od dvije su bile obilježene koronavirusom, na snazi su bili posebni epidemiološki uvjeti, međutim uspjeli smo se održati i dati sve od sebe u očuvanju identiteta i kulture hrvatskog naroda. Iz proteklog mandata posebno bih istaknula kako smo uspostavili održavanje izložbi za mlade akademske slikare kao njihove prve izložbe i to je nešto što se pamti – zaključila je Ostojić.

Osim predsjednice, izabrano je i Predsjedništvo i Nadzorni odbor Ogranka Matice hrvatske Mostar, dok je za glavnu tajnicu izabrana Misijana Brkić Milinković, diplomiranu novinarku, koja je ovom prigodom najavila 25. izdanje Mostarskog proljeća.

- Mostarsko proljeće se po 25. put rascvjetava u Gradu na Neretvi. Počet ćemo koncem travnja kada ćemo prirediti zanimljiv koncert, a očekuje nas i dvadesetak različitih kazališnih, likovnih, književnih i dječjih programa, a ponajprije bih izdvojila gostovanje Mire Gavrana, našega prijatelja i kolege, s njegovim teatrom „Gavran“ – kazala je Brkić Milinković.

Dodala je kako će ove godine naglasak biti na kvaliteti, a ne kvantiteti.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Je li vam žao što je ljeto skoro gotovo?
Da, mrzim i jesen i zimu
Svejedno mi je
Nije, ljeto je zapravo dosadno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.