Vlada HBŽ za šport odobrila 400.000 KM

Ovom odlukom koncesor Vlada HBŽ prihvaća Izvješće povjerenstva za koncesije o provedenom pregovaračkom postupku s tvrtkom “SOLAR PARK-LIVNO” d.o.o. Livno

FENA | 26. LIPNJA 2023. | 17:15

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na današnjoj sjednici donijela je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava iz tekućih potpora za šport za 2023. godinu u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, a odobrena sredstva u Proračunu za 2023. godine za ovu proračunsku stavku iznose 400.000 KM.

Na sjednici Vlada je donijela i Odluku o davanju suglasnosti za provedbu postupka javne nabave roba – prijenosnih računala za potrebe srednjih škola u HBŽ u svrhu implementacije projekata uvođenja Ednevnika u iznosu od 40.000 KM, navodi se u priopćenju Vlade HBŽ-a.

Na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije donesena je i Odluka kojom se daje suglasnost proračunskom korisniku Srednjoj strukovnoj školi Tomislavgrad za realizaciju kapitalnih u iznosu od 20.000 KM. Također, Vlada je donijela i Odluku kojom se odobravaju financijska sredstva u iznosu od 50.000 KM, sukladno Planu investiranja dodijeljenih sredstava – potpore iz Proračuna FBiH za 2022 godinu, Srednjoj strukovnoj školi Tomislavgrad za rekonstrukciju i proširenje multimedijalne dvorane u svrhu realizacije školskog projekta Centar izvrsnosti, kao i za nabavu opreme u svrhu realizacije školskog projekta Centar izvrsnosti.


Donesena je Odluka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Osnovnog cjenika šumskih drvnih sortimenata za 2023. godinu Šumskogospodarskom društvu „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres. Šumskogospodarskom društvu daje se suglasnost na kvartalnu korekciju cijena u iznosu do +/- 15 posto na godišnjoj razini u odnosu na važeći cjenik, dok cijene ogrijeva ostaju iste.

Vlada HBŽ-a donijela je i Odluku o određivanju koncesionara, odobravanju ugovora o koncesiji i ovlaštenju mjerodavnog ministarstva za potpisivanje ugovora sa koncesionarom “SOLAR PARK-LIVNO” d.o.o. Livno.

Ovom odlukom koncesor Vlada HBŽ prihvaća Izvješće povjerenstva za koncesije o provedenom pregovaračkom postupku s tvrtkom “SOLAR PARK-LIVNO” d.o.o. Livno koja se ujedno određuje za koncesionara. Koncesor, dodjeljuje koncesiju za izgradnju vjetroparka “ORLOVAČA”, smještenog na području općine Livno, ukupne instalirane snage od 4x25MW u cilju korištenja solarnog – potencijala za proizvodnju električne energije koncesionaru, gospodarskom društvu “SOLAR PARK-LIVNO” d.o.o.Livno.

Razmatran je i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na suglasnosti na Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ-a za 2023. godine i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Odluku o izvršenju Financijskog plana Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ-a za 2023. godine koje će biti upućeno u Skupštinu HBŽ-a na daljnje postupanje, navodi se u priopćenju.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.