Večeras igraju Hajduk i Dinamo na prepunom Poljudu, a iz policije su se javili i kazali da je ta utakmica 'visokog rizika'

FOTO: HNK HAJDUK

Policija upozorava da navijači moraju doći u Dugopolje najkasnije do 16 sati, jer nakon toga neće biti jamčen pravovremeni ulazak na stadion.

HINA | 30. OŽUJKA 2024. | 12:55

Najveći hrvatski nogometni derbi, subotnji okršaj Hajduka i Dinama na splitskom Poljud, policija je označila kao "utakmicom visokog rizika".

"Navedeno javno okupljanje proglašeno je utakmicom visokog rizika te će policija -uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije - poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakonu o javnom okupljanju," poručili su iz MUP-a.

Zanimljivo, nakonniza godinaDinamovi navijači neće biti prebačeni u gradske autobuse u Dugopolju i tako transportirani do Poljuda, već će na stadion dolaziti vlastitim prijevozom u koloni pod policijskom pratnjom. Policija će u Dugopolju dočekati navijače na izlasku s autoceste,pregledati ih, okupiti i prepratiti do stadiona.


Očekuje se velika kolona s obzirom da je rasprodano 1.463 ulaznica za gostujući sektor.Policija upozorava da navijači moraju doći u Dugopolje najkasnije do 16 sati, jer nakon toga neće biti jamčen pravovremeni ulazak na stadion.

"Policijski službenici će prihvatiti organizirane i neorganizirane skupine navijača na izlazu s autoceste A1, naplatna postaja Dugopolje, te će svi, nakon obavljenog pregleda, biti prepraćeni izravno do stadiona Poljud. Preporučamo svim gostujućim navijačima da na naplatnu postaju Dugopolje dođu najkasnije u 16 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojemu se posjetiteljima može jamčiti pravovremeni ulazak na stadion,"objavila je policija.

Oglasio se i Hajduk s važnimobavijestima za navijače pred subotnji derbi.

Iz kluba su objavili kako će od 13 sati bitiuspostavljena blokada prometa na određenim lokacijama, a gledateljima sepreporučuje da ne parkiraju svoja vozila u blizini stadiona i u široj zoni te da koriste javni prijevoz ili parkirališta u drugim dijelovima grada.

Prometni redari i policijski službenici bit će prisutni na dan događaja kako bi sankcionirali vozače koji nepropisno parkiraju svoja vozila.

"Suzdržite se od uporabe pirotehničkih sredstava, kao i transparenata i poruka uvredljivog sadržaja. Zabranjeno je i unošenje tvrdih predmeta kojim se može ugroziti sigurnost osoba na stadionu. Suzdržimo se od govora mržnje, rasnih i bilo kakvih drugih oblika diskriminacije i nasilja kojima možemo naštetiti Klubu.Molimo sve navijače da se ponašaju korektno i sukladno preporukama, kako bi utakmica protekla u pozitivnoj atmosferi," poručio je Hajduk.

Dodajmo i kako je u blizini stadiona i crkva Sv. Ante, a igra se na Veliku subotu. Vjernici kojiće pohoditi misu bdijenja u sv. Ante u 20:30, moći će pristupiti crkvi samo pješke i to od 20:00 sati na dalje.

Hajduk se u subotu oglasio i na društvenim mrežama i podijelio sve važne informacije za navijače.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.