Umjesto da se HDZ europeizira, oni se pohadezeili? Policija pretresla sjedište EPP-a u Briselu

ILUSTRACIJA
FOTO: EPP

Voigt je sada lider CDU-a u njemačkoj saveznoj državi Tirinškoj.

FENA | 4. TRAVNJA 2023. | 15:55

Belgijska policija pretresla je u utorak sjedište Europske pučke stranke (EPP) u Briselu, rekao je neimenovani izvor za portal EURACTIV.

"Belgijski policajci izvršili su raciju na prvom i trećem katu sjedišta stranke EPP u Rue du Commerce", rekao je izvor.

Prema prvim informacijama, policija je zaplijenila računala u vezi s istragom koja je u tijeku o navodnoj korupciji tijekom izborne kampanje za EU izbore 2019. godine.


Zastupnik CDU-a Mario Voigt bio je voditelj digitalne kampanje lidera EPP-a Manfreda Webera tijekom predizborne kampanje za Europski parlament 2019. godine, a istražne radnje usmjerene su na dodjelu ugovora za digitalnu kampanju jednoj kompaniji u Tirinškoj, navode njemački mediji.

Voigt je sada lider CDU-a u njemačkoj saveznoj državi Tirinškoj.

Prošlog rujna, odbor za pravosuđe pokrajinskog parlamenta ukinuo mu je imunitet do istrage njemačkog javnog tužitelja, no nije sasvim jasno je li to povezano s ovim slučajem.

EPP je najstarija i najveća europska politička grupacija konzervativnog usmjerenja.

U kratkom priopćenju, EPP je potvrdio da su "predstavnici belgijskih i njemačkih policijskih vlasti posjetili sjedište stranke u Briselu 4. travnja, dodajući da je "policijska akcija povezana s istragom koja je u tijeku u Njemačkoj".

"Stranka potpuno transparentno surađuje s nadležnim institucijama, pružajući sve relevantne informacije i dokumentaciju", naveli su iz stranke.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.