Udruženje 'Žena BiH' organiziralo je projekt 'Sigurni zajedno', a cilj je jačanje podrške žrtvama seksualnog nasilja u ratu

FOTO: FENA

Projekt se implementira uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije.

BILD.BA | 22. VELJAČE 2024. | 09:57
IZVOR: FENA

Udruženje "Žena BiH" organiziralo je u srijedu u Mostaru okrugli stol s predstavnicama različitih vjerskih zajednica i institucija iz grada Mostara, koji je održan u sklopu projekta "Sigurni zajedno: Jačanje netradicionalnih partnerstava na lokalnom nivou između sigurnih kuća i vjerskih zajednica u BiH radi unapređenja prava preživjelih seksualnog nasilja u ratu“.

Projekt se implementira uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije posredstvom Britanske ambasade u BiH, a provodi ga Udruženje "Žena BiH" Mostar u suradnji s drugim nevladinim organizacijama u BiH koje vode sigurne kuće.

Iz Udruženja "Žena BiH" navode kako je cilj projekta stvaranje "netradicionalnih" partnerstava između sigurnih kuća i vjerskih zajednica kako bi se osigurala prava i usluge za žene koje su preživjele seksualno nasilje u ratu.


"Vjerski službenici su prepoznali važnost suradnje i zajedno radimo na osiguravanju sigurnog okruženja za sve. Zajedno radimo na jačanju podrške žrtvama seksualnog nasilja u ratu", naveli su iz tog udruženja te zahvalili Vladi Ujedinjenog Kraljevstva koja je podržala ovaj projekt, kao i svim sudionicama okruglog stola.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.