Trump otkrio što smjera poslije izbora: 'Vladimir Putin će to učiniti za mene i ni za koga drugog'

FOTO: REUTERS

Na upit za komentar, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da Putin „nije komunicirao s Donaldom Trumpom“.

BILD.BA | 23. SVIBNJA 2024. | 15:43
IZVOR: HINA

Donald Trump objavio je u četvrtak da će iskoristiti svoj odnos s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kako bi novinara Wall Streeta Evana Gershkovicha oslobodio iz ruskog zatvora.

Trump je na svojoj društvenoj mreži Truth Social napisao da će se to dogoditi ubrzo nakon predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Državama u studenom, na kojima namjerava pobijediti predsjednika Joea Bidena i vratiti se u Bijelu kuću.

„Evan Gershkovich, novinar The Wall Street Journala, kojeg drže ruske vlasti, bit će pušten gotovo odmah nakon izbora, ali definitivno prije inauguracije. Bit će KOD KUĆE, NA SIGURNOM I SA SVOJOM OBITELJI", rekao je Trump.


„Vladimir Putin, predsjednik Rusije, to će učiniti za mene i ni za koga drugog, i NEĆEMO PLATITI NIŠTA!", dodao je.

Trump nije priložio dokaze ni o kakvoj komunikaciji s Putinom niti je rekao na temelju čega vjeruje da će ruski čelnik osloboditi Gershkovicha.

Na upit za komentar, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da Putin „naravno nije komunicirao s Donaldom Trumpom“.


Uhićen je pod optužbom za špijunažu

Gershkovich je uhićen u Rusiji u ožujku prošle godine pod optužbom za špijunažu što su on, njegove novine i Bidenova vlada odbacili. Već je više od jedne godine u moskovskom zatvoru, a datum suđenja nije određen.

Ispred kuće kontroverznog suca snimljena je provokativna zastava: 'Objesila ju je moja supruga'

Putin je u veljači rekao da bi ga se moglo osloboditi u zamjenu za Rusa u njemačkom zatvoru optuženog za ubojstvo.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.