Ispred kuće kontroverznog suca snimljena je provokativna zastava: 'Objesila ju je moja supruga'

FOTO: PROFIMEDIA

Preokrenuta američka zastava postala je simbol prosvjeda Trumpovih pristaša.

BILD.BA | 23. SVIBNJA 2024. | 09:40
IZVOR: HINA

Provokativna zastava fotografirana je prošle godine pred kućom za odmor konzervativnog američkog vrhovnog suca Samuela Alita, objavio je New York Times u srijedu, nekoliko dana nakon što je objavio da je ispred njegove kuće u Virginiji 2021. naopako izvješena američka zastava.

Zastava s riječima "Appeal to Heaven" (povijesna fraza koja označava pravo na pobunu), koju su nosili neki pristaše Donalda Trumpa tijekom napada na američki Kapitol 6. siječnja 2021., izvješena je ispred Alitove kuće za odmor u New Jerseyu u srpnju i rujnu 2023., objavio je New York Times.

Vrhovni se sudac prošlog tjedna suočio s pozivima kritičara da se izuzme iz slučajeva vezanih uz izbore 2020. nakon što je NYTimes objavio da je američka zastava naopako izvješena pred njegovom kućom u Virginiji danima prije inauguracije demokratskog predsjednika Joea Bidena u siječnju 2021.


Alito je New York Timesu rekao da je zastavu naopaku izvjesila njegova supruga Martha-Ann Alito nakon prepirke sa susjedom vezane uz znak na susjedovom travnjaku koji je kritizirao tadašnjeg predsjednika Trumpa, republikanca.


Razmatra se Trumpov zahtjev za imunitetom

Preokrenuta američka zastava postala je simbol prosvjeda Trumpovih pristaša dok je on pokušavao osporiti svoj poraz na izborima lažnim tvrdnjama o izbornoj prevari.

Vrhovni sud trenutno razmatra Trumpov zahtjev za imunitetom od progona s obzirom na saveznu optužnicu protiv njega zbog pokušaja da preokrene izborni poraz 2020.

Suci također razmatraju žalbu muškarca iz Pennsylvanije kojem prijeti savezna optužnica zbog ometanja pravde s obzirom na njegovu uključenost u napad na Kapitol 6. siječnja 2021.

Suđenje Donaldu Trumpu se uskoro završava: Tijekom postupka je došlo do neočekivane drame

Organizacija Appeal to Heaven na svojoj internetskoj stranici kaže da je George Washington naredio u listopadu 1775. da se izvjesi zastava koja ispod slogana prikazuje drvo borovac.

Organizacija tvrdi da "postoji kako bi ispoštovala Gospodina umrežavanjem izabranih dužnosnika koji vjeruju u Isusa Krista, koji redovito pohađaju i pokazuju predanost evangeličkoj crkvi usmjerenoj na evanđelje i koji će se posvetiti životu i vladanju na temelju biblijskih, ustavnih i federalističkih načela".VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.