Trend odlaska dobrih ljudi se nastavlja: Neponovljivi Jasmin Stavros izgubio je tešku bitku i napustio nas

Od rane mladosti svirao je bubnjeve, a s 15 godina profesionalno je svirao u splitskim sastavima - Delfini, Mladi batali (današnji Magazin), grupi More. 

HINA | 4. SVIBNJA 2023. | 10:18

Hrvatski glazbenik Jasmin Stavros umro je u srijedu nakon borbe s teškom bolesti u 68. godini života u zagrebačkoj Klinici za plućne bolesti Jordanovac.

Stavrosu je u ožujku ove godine dijagnosticiran karcinom kostiju. Početkom travnja prebačen je iz Vinogradske bolnice u KBC Rebro u Zagrebu, a zatim i u bolnicu na Jordanovcu gdje je i umro.

Rođen je u Splitu 1954. kao Milo Vasić. Potječe iz glazbene obitelji. Otac,djed i brat su se bavili glazbom, a majka je pjevala u splitskom HNK.


Od rane mladosti svirao je bubnjeve, a s 15 godina profesionalno je svirao u splitskim sastavima - Delfini, Mladi batali (današnji Magazin), grupi More.

Osamdesetih godina je otišao u Ameriku, gdje se zadržao dvije godine i završio privatnu jazz akademiju Stanley Spector u New Yorku. Kao jedan od najboljih studenata iz Europe dobio je 1982. godine zelenu kartu za boravak u Americi.

Prije odlaska u Ameriku svirao je četiri godine udaraljke u HNK, a dirigirali su muVjekoslav Šutej, Nikša Bareza, Bardeli, Papandopulo. Paralelno je snimao ploče i svirao u bendu Olivera Dragojevića i Meri Cetinić.
Surađivao je i s diskografskom kućom Ariol u Njemačkoj od koje je dobio ponudu da radi za njih kao studijski bubnjar.

Stavros je poznat, između ostalih, i po pjesmama uspješnicama "Umoran sam", "Dao bih sto Amerika", "Kad se prijatelji rastaju".

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.