Svećenik uputio Severini emotivnu poruku: 'I ja sam trebao biti abortiran, borite se za Istinu, a ne za pravo'

U nastavku je dodao kako smo svi mi u dubini srca svijesni što predstavlja taj čin.

BILD.BA | 17. SVIBNJA 2024. | 17:35

Popularna pjevačica Severina je opet u centru pažnje. Ovog puta je na svom instagram profilu pozvala žene da potpišu peticiju Europske građansku inicijativu koja se zalaže da se svakoj stanovnici Europske unije osigura pravo na dostupan i siguran pobačaj

Dok je dio njenih obožavatelja ovaj poziv pozdravio, nije trebalo dugo čekati na kritike. Jedan od onih koji su imali potrebu obratiti se pjevačici sa svojom pričom bio je fra Mario Berišić.

I on je aktivan na Instagramu, pa je tako odgovorio Severini svojom pričom. Tvrdi, i on je trebao biti abortiran, ali je njegova majka tome rekla odlučno "ne". “Severina ne želim te uvjeriti u to što je abortus, ali ti želim samo reći da sam ja trebao po svim liječničkim kriterijima biti abortiran. Mojoj majci su to predlagali, a evo me još uvijek sa svima vama i uz to kroz kojih par dana postajem…svećenik.


Koliko Seve to tebi govori, ne znam, možda ništa, možda nešto, možda budi čak i averziju, ipak da nisam bio rođen ne bih imao priliku ovo ti pisati, a niti izraziti svim ovim divnim liudima, koliko sam zahvalan, prije svega Bogu koji me htio, a zatim mojoj hrabroj majci, ali i ocu koji je bio uz nju. Unatoč svim crnim prognozama, htjeli su me na životu, a danas živim radosno uz mnoge poteškoće u svom poslanju” , napisao je.


'Svi znaju što predstavlja taj čin'

U nastavku je dodao kako smo svi mi u dubini srca svijesni što predstavlja taj čin. “U dubini našeg srca, svi mi znamo što je abortus, jer naši nam životi koje danas imamo govore istinu. Ne bi nas bilo, niti ništa od nas, da su nas majke i očevi odlučili abortirati. Komotno sam mogao ne biti, a ipak jesam! Borite se za Istinu, a ne za pravo.

Postavlja se pitanje za ili protiv? Ova država postaje prva koja u Ustavu daje pravo ženama na abortus

Istina doduše nije laka jer ponekad se kosi sa onim što bi mi htjeli, a pravo je ono što se lako da manipulirati od bolesnog ega koji se prigiba vlastitim, sebičnim prohtjevima Vas koji ste trebali biti abortirani, pozivam da posvjedočite u komentarima radost života kojeg danas imate", napisao je uz zaključak:

A tebi draga Severina želim da shvatiš da je lijepo što postojiš i što si sa nama u ovom vremenu, živjela ti nama i doživjela ti nama istinsku Ljubav”, stoji u objavi na instagramu.


Javila se i Udruga Betlehem

Na Severininu objavu je reagirala si Udruga Betlehem. Oni, kako im stoji u opisu, brinu o trudnicama i samohranim majkama s djecom, i o obiteljima s više djece koji nisu u mogućnosti financijski zadovoljiti svoje potrebe.

I oni su objavili video pod nazivom "Jako Hitno i jako bitno". "Znate li da u Hrvatskoj skoro svakom drugom ginekologu žele oduzeti pravo na priziv savjesti koje mu je Ustavom zagarantirano? Da država ne osigurava adekvatno informiranje žena u vezi pobačaja što može uzrokovati negativne posljedice na njihovo mentalno zdravlje?", upitali su se i pritom još napomenuli:

"Znaš li da je majka Cristiana Ronalda, Justina Biebera i Beethovena isto razmišljala o pobačaju? Znate li da će svaka treća žena koja se oduči na namjerni pobačaj razviti neki oblik anksioznog poremećaja? Znate li da je za trudnicu u teškim trenutcima odluke jako bitna podrška okoline? I ja se zato zalažem da se svakoj ženi omogući upravo to, pomoć i podrška pri donošenju novog života na svijet kako prije tako i nakon poroda", zaključili su, prenosi Direktno.hr.
VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.