Svaka čast, ovo je pohvalno: Napredak će u ovoj godini studentima dati 119 stipendija

FOTO: FENA/HARUN MUMINOVIĆ

Ono što je nama bitno, kazao je Čiča, je da se u jednom trenutku svoga života stipendisti prisjete da su bili članovi Napretka

FENA | 18. OŽUJKA 2023. | 19:43

Predstavnici Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" danas su potpisali ugovore o dodjeli 119 stipendija studentima za akademsku 2022./23. godinu. U tu svrhu je osigurano više od 150.000 KM.

Potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija i potpora Središnje uprave HKD "Napredak" za dodiplomske i postdiplomske studije iz Napretkova fonda za stipendiranje i sveučilište "Ivo Andrić – Vladimir Prelog" i Podfondova "Irena Kozarić" i "Vid Puljić" upriličeno je u prostorijama Napretkova kluba “Lira” u Sarajevu.

Tom prilikom je predsjednik HKD "Napredak" Nikola Čiča poželio uspjeh stipendistima, te kazao da "Napredak" pruža velike mogućnoesti, to je Društvo koje je tijekom 120 godina pokazalo da može pomiiriti mnoge nepomirljive stvari u BiH.


Ono što je nama bitno, kazao je Čiča, je da se u jednom trenutku svoga života stipendisti prisjete da su bili članovi Napretka, da nekada i oni pomognu nekome, jer to je solidarnost.

Možemo ponuditi talent

"Mi smo mala država, u europskim i svjetskim okvirima, i ne možemo puno toga ponuditi. Ali mislim da možemo ponuditi vaš talent, vaše znanje. To je ono što mi pokušavamo pomoći, da bi svima nama bilo ugodnije i u BiH i u Hrvatskoj", istaknuo je Čiča.

Fond je dobio ime po dvojici Napretkovih stipendista Ivi Andriću i Vladimiru Prelogu. Od 1990. godine do danas, HKD "Napredak" je kroz Središnju upravu osigurao više od 3.211 stipendija, a kroz podružnice je podijeljeno više od 1.000 stipendija.

Sredstva za Fond "Ivo Andrić-Vladimir Prelog" se osiguravaju putem donacija i dobrih ljudi, koji žele podržati ovu misiju HKD "Napredak".

Kako je iz tog društva najavljeno, potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija će, osim u Sarajevu, biti upriličeno u Zagrebu 25. ožujka i Mostaru 1. travnja ove godine.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.