Srpski ministri ogrnuti zastavama zajedno gledali sjednicu UN-a, među njima se našao i jedan Hrvat

FOTO: INSTAGRAM

Za neobvezujuću rezoluciju su glasale 84 od 193 države članice UN-a, protiv je bilo 19 i suzdržano 68.

BILD.BA | 24. SVIBNJA 2024. | 12:29

Opća skupština UN-a jučer je usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Aleksandar Vučić izrazio je svoje nezadovoljstvo glasanjem u New Yorku tako što se ogrnuo srpskom zastavom. Nakon upozorenja osiguranja da je skine, poručio im je da njemu srpsku zastavu nitko neće uzeti.

Istovremeno, u Beogradu su Vučićevi ministri pozorno pratili glasanje. Srpski premijer Miloš Vučićević objavio je na Instagramu fotografije ministara ogrnutih u srpske zastave.

“Sloga bit će poraz vragu! Uvijek slobodni, nikada poraženi! Podrška predsjedniku Aleksandru Vučiću u bespoštednoj borbi za naš narod i državu! Neka žive Srbija i Srpska u vječnost!”, napisao je Vučević uz fotografije.


Među Vučićevim ministrima, ogrnut srpskom zastavom, sjedio je i Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije.
Rezoluciju su predložile Njemačka i Ruanda

Za neobvezujuću rezoluciju su glasale 84 od 193 države članice UN-a, protiv je bilo 19 i suzdržano 68, uglavnom uz obrazloženje da nije bilo potrebnog konsenzusa.

Rezoluciju su predložile Njemačka i Ruanda, a sponzori su joj četrdesetak država, uključujući Hrvatsku koja je također glasala “za”.

Vučić izazvao kaos na glasanju u New Yorku: 'Pošaljite osiguranje slobodno, nitko mi je neće uzeti'

Osim Srbije, protiv su bile Rusija, Kina, Sjeverna Koreja, Nikaragva, Venezuela, Mađarska i neke malo poznate afričke države, prenosi HMS.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.