Srbija je zgrožena Vučićevim potezom: Nazvali su ga 'najzlobnijim čovjekom u Europi'

Vučićev potez izazvao je salve kritika na društvenim mrežama.

BILD.BA | 29. SVIBNJA 2024. | 18:31

U susjednoj Srbiji u punom je jeku predizborna kampanja. Na lokalne izbore u nedjelju idu birači u brojnim gradovima i općinama, a najnapetije će biti u Beogradu.

Utorak navečer održan je SNS-ov predizborni skup u beogradskoj dvorani ‘Ranko Žeravica’, Glavna zvijezda, po običaju, bio je srpski predsjednik Aleksandar Vučić koji nije ni kandidat na izborima, ali lista SNS-a se ipak, zanimljivo, zove ‘Aleksandar Vučić – Beograd sutra‘.

Vučić je cijelu večer bio u centru pozornosti, a posebno je bizaran bio njegov govor tijekom kojeg se obratio dvojici muškaraca obučenih u crno. Bili su to očevi djece koja su ubijena u svibnju prošle godine u Malom Orašju i Duboni kada je Uroš Blažić, samo dan nakon tragičnog slučaja u beogradskoj školi ‘Vladislav Ribnikar’, ubio ukupno devet mladih ljudi.


“Večeras su s nama dva čovjeka u crnini, koji su izgubili svoju djecu u onim užasnim napadima u Duboni i Orašju prije više od godinu dana. S nama je Miša Todorović, izgubio je sina Dalibora. S nama je Saša Panić, zlikovac mu je ubio sina i kći, Milana i Kristinu. Nadam se da će Saša imati djece u budućnosti. Njihovim obiteljima, suprugama, želim sve najbolje, da izdrže sve. A njih dvojica su ovdje, jedan je mali i nevažan razlog, to je kada se u to vrijeme najteža tragedija dogodila, neki od nas su makar malo bili ljudi, neki drugi nisu bili ni malo”, rekao je Vučić.


‘Željeli su biti s nama’

“Izgubili su djecu, ne postoji ništa vrjednije što netko može izgubiti, a željeli su večeras biti s nama zbog države koju ne žele izgubiti i neće je nikome dati i beskrajno im hvala što su večeras ovdje”, kazao je predsjednik Srbije.

Vučićev potez izazvao je salve kritika na društvenim mrežama. Činjenica da je u predizborne svrhe odlučio koristiti ljude koji su prošli toliku tragediju mnogima je neshvatljiva i zastrašujuća. Korisnica platforme X koja je podijelila bizarni video istaknula je da se radi o o najjezivijem od svih jezivih govora, dodavši da predsjednika Srbije treba hospitalizirati.
‘Kakva zloupotreba tragedije’

“Je li veće go**o on koji ih spominje ili oni što su došli”, zapitao se jedan korisnik kritizirajući pritom i roditelje poginulih. “Ne razumijem zašto ga osuđujete kad znate da sve koristi. Desni gostuje već mjesec dana na K1, informeru, Telegrafu… Ovaj lijevi je član. Njih treba osuđivati jer su dozvolili da im mrtvu djecu razvlače radi izbora”, napisala je druga korisnica.

Vučić izazvao kaos na glasanju u New Yorku: 'Pošaljite osiguranje slobodno, nitko mi je neće uzeti'

“Kakav umobolni imbecil”, “Čime te još mogu ucijeniti kad su ti djeca mrtva? Ovo dno ima i podrum”, “Kakva zloupotreba tragedije. On se smijao stotinama tisuća koji su tada izašli na prosvjed”, “Bolesnik. Najzlobniji čovjek u Europi. Zlikovac, lešinari na tuđoj nesreći”, samo su neki od komentara korisnika X-a, prenosi Otvoreno.hr.
VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.