Srbe su pitali zašto ne vole ljetovati u Grčkoj, mnogi su spomenuli Hrvatsku: Evo što su rekli

FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Ovih dana lokalci u Grčkoj žale se na turiste i općenito na stanje u gradovima otkako je počela sezona.

BILD.BA | 9. SRPNJA 2024. | 13:00

Grčka je mnogim Hrvatima, Srbima i strancima jedna od omiljenih ljetnih destinacija za odmor. Grčke plaže često se uz hrvatske nađu na listama najljepših plaža u Europi, nekad i svijetu.

Turistički sektor u Grčkoj bori se s prekomjernom posjećenosti. Prošle godine Grčku je posjetilo gotovo 33 milijuna ljudi, pet milijuna više nego 2022. Unajmljivanje dviju ležaljki i suncobrana za dan na plaži u Grčkoj obično košta između 20 i 40 eura.

Istovremeno se turisti žale na gužve, cijene, loš internet i slične stvari. Stoga je srpski portal nova.rs pitao Srbe da navedu jedan razlog zašto ne vole ljetovati u Grčkoj, kako bi vidjeli što im najviše smeta. Neki su u svojim objašnjenjima spomenuli i Hrvatsku (u dobrom smislu). Ovo su neki od odgovora.


"Zato što volim Jadransko more. Plaže, otoke, poluotoke, slavnu vodu. Malo Hrvatska, malo Crna Gora i prođe ljeto. I da, nikada nigdje nisam imala problema, ali baš nikakvih. Jako volim kad sam tamo."
"Jadran uvijek vrati u djetinjstvo. Išli smo stojadinom i bili sretni. Natjecali se tko će prvi ugledati more."
"Istra, Vrsar, raj na zemlji. Za šest sati se stigne iz Beograda."
"Kad idem na ljetovanje, idem u Makarsku ili na Hvar."
"Zato što je Krk ljepši i bliži."
"Zato što postoji Makarska."
"Španjolska je puno ljepša i ne preseli se cijela Srbija tamo."

Ovih dana lokalci u Grčkoj žale se na turiste i općenito na stanje u gradovima otkako je počela sezona.

Lokalno stanovništvo prosvjedovalo je zbog toga što barovi i restorani ležaljkama i stolovima zauzimaju plaže.

Umirovljenica Evgenia Rapti, koja ima vikendicu u blizini plaže Pefkohori, jedna je od mnogih ogorčenih neprestanim rastom grčke turističke industrije.

"Cijela plaža je okupirana stolovima, stolcima i ležaljkama", rekla je 64-godišnja umirovljenica za AFP. "Kada smo kupili našu kuću prije 40 godina, bilo je potpuno drugačije", pripovijeda sa sjetom.

"Plaža je bila prazna i bilo je lijepo ondje ležati", dodaje. Prema novim pravilima uvedenim u ožujku, suncobrani i ležaljke moraju biti na najmanje četiri metra od mora.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.