Cijene na Jadranu za vrijeme turističke sezone uvijek su predmet rasprava o tome je li skupo, preskupo ili nije. Naravno, uvijek kako za čiji džep. Dok cijene i dalje, iako po nižim stopama, rastu svi se pitaju kakve će ih ove sezone cijene dočekati u restoranima i kafićima na moru.
Fotoreporteri već su u četvrtak prošetali Pulom i poslikali kolike su cijene nekih standardnih jela iz uobičajene ponude uoči početka sezone.
Od ćevapa, pizze, prženih lignje, tjestenine i drugih sličnih jela gotovo da se nijedno ne može naći ispod 10 eura.
Kao što se vidi na fotografiji gore u jednom se restoranu neka standardna jela mogu naći ispod 10 eura.
Tako su ćevapi i špageti carbonara 9 eura dok je pizza od 8 do 10 eura. Već za pržene lignje treba izdvojiti 11 eura.
Hamburgera nema ni za 10 eura
U restoranu s bogatom ponudom burgera može se vidjeti kako im se cijena kreće od 14 i pol do 17 eura.
Iako vrlo vjerojatno nije riječ o običnim hamburgerima, ali kada se pogledaju ove cijene čini se nestvarnim da se nekad hamburger moglo pojesti i za 25 do 30 kuna to jest današnjih 3 i pol do 4 eura.
U istom restoranu imaju i ponudu craft piva. Ono od 0,33 stoji pet eura.
Cijene lete u nebo, a para nigdje: Sramotno je koliko je minimalna plaća veća u RH nego u BiH, o zapadu da ne pričamo
Treba reći i da nije riječ o nekom osobitom restoranu već, kako i piše na cjeniku, Street food restoranu.
U slijedećem se pak restoranu ističe cijena ćevapa. Porcija je 14 eura. Špageti bolognese stoje 13 eura.
Najbolje tek dolazi u ribljoj ponudi. Pržene lignje stoje 19 i pol eura.
Najskuplja jela kad je u pitanju porcija za jednu osobu su u tom restoranu brancin i orada iz riblje ponude, stoje 29 eura. Od mesnih jela tu je biftek s tartufima po 32 i pol eura, prenosi Zagreb.info.