Snažno nevrijeme hara Hrvatskom: Oštećen je vrtić, uništen nogometni stadion...

Najteži udari prognozirani su u zagrebačkoj regiji, okolici te u Slavoniji i istočnoj Hrvatskoj.

BILD.BA | 21. SVIBNJA 2024. | 19:56

U utorak poslijepodne nevrijeme je poharalo brojna područja u Hrvatskoj, a u Samoboru je snažan vjetar slomio i drveće koje je palo na cestu.

Olujni vjetar slomio je drveće koje je palo na cestu kod Samobora i tako otežalo promet. Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno na izlazu Bobovica s autoceste ispred Bregane, rekao je čitatelj 24 sata.

Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. Za središnji i istočni dio Hrvatske oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena.


Za ostatak zemlje oglašen je žuti meteoalarm zbog grmljavine. U nekim mjestima nema struje. Upravo kako je bilo i najavljivano, u Hrvatsku je stiglo pogoršanje vremena.


Nastradali vrtić i nogometni stadion

Snažno nevrijeme zahvatilo je i Vrbovec u kojem je oštećen krov na vrtiću. Srećom, nitko od djece i osoblja nije ozlijeđen. Potvrdio je to na svom Facebook profilu gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Jak vjetar uništio je i stadion HNK Đakovo Croatia koji je ostao bez dijela pokrova na tribini. "Nažalost, priroda je postala neumoljiva....", napisali su iz kluba na svom Facebooku.

Naoblaka se pojavila još u ponedjeljak, a s njom i kiša. Zbog jakog vjetra i mogućnosti grmljavinskog nevremena narančasti meteoalarm upaljen je za zagrebačku i osječku regiju, odnosno za središnju i istočnu Hrvatsku.

Najteži udari prognozirani su u zagrebačkoj regiji, okolici te u Slavoniji i istočnoj Hrvatskoj.

Najavljeno nevrijeme stiglo je do Zagreba iza 14.30, kako je ranije predvidio Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Najteži udari prognozirani su u zagrebačkoj regiji, okolici te u Slavoniji i istočnoj Hrvatskoj.

Za ta je područja izdano i narančasto upozorenje zbog opasnog vremena. Mogućnost grmljavine u tim područjima je veća od 70 posto. U ponedjeljak je Dvor u Sisačko-moslavačkoj županiji već pogodila tuča veličine oraha, prenosi Direktno.hr.
VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.